Με σημαντικές συμμετοχές συνεχίζεται αύριο η σειρά Continental Tour στην Ιαπωνία

 Runbeat Team   10:45 20-05-2023  

Με σημαντικές συμμετοχές συνεχίζεται αύριο η σειρά Continental Tour στην Ιαπωνία


Στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας συνεχίζεται η σειρά των Continental Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αύριο Κυριακή 21/5. Και σε αυτή τη διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος αρκετοί αστέρες του κλασικού αθλητισμού. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι Fred Kerley, Wang Jianan και Kelsey-Lee Barber.

Ο Kerley θα κάνει στην Ιαπωνία το ντεμπούτο του στα 100μ. καθώς μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί μόνο στα 200 και 400 μέτρα. Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησε τη σεζόν με νίκη στα 200μ. στη Μελβούρνη τερματίζοντας σε 20.32. Στη συνέχεια έτρεξε σε 44.65 τα 400 μέτρα και πρόσφατα κέρδισε τα 200 μέτρα στη συνάντηση του Diamond League στη Ντόχα με χρόνο 19.92.

 

Το ρεκόρ του στα 100μ. είναι 9.76 και είναι ο ταχύτερος από τους αυριανούς του αντιπάλους, από τους οποίους ξεχωρίζει το δίδυμο από την Ιαπωνία Yoshihide Kiryu και Yuki Koike, αλλά και ο Rohan Browning από την Αυστραλία.

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αναμένεται και το μήκος των ανδρών όπου θα συμμετάσχουν ο Κινέζος Wang Jianan, ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ολυμπιονίκης Yuki Hashioka, αλλά και ο Shoutarou Shiroyama. Ξεχωρίζει επίσης η παρουσία του Αυστραλού Henry Frayne και του Κινέζου Zhang Jingqiang.

Η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Kelsey-Lee Barber, ξεκινά στην Ιαπωνία τη θερινή σεζόν, ενώ κύρια αντίπαλός της θα είναι Haruka Kitaguchi, η οποία θα έχει και  το κοινό με το μέρος της, αλλά και η «ασημένια» πρωταθλήτρια της Κοινοπολιτείας, Mackenzie Little και η Λετονή Lina Muze.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και το ύψος των ανδρών, όπου το παρών θα δώσουν ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου Woo Sanghyeok και ο πρωταθλητή της Κοινοπολιτείας, Hamish Kerr.

Ο Woo τερμάτισε πρόσφατα δεύτερος στη συνάντηση Doha Diamond League και στη συνέχεια σημείωσε την καλύτερη φετινή του επίδοση με άλμα στα 2.32 μέτρα στο Yecheon. Ο Kerr, από την άλλη πλευρά, είναι αήττητος και στους επτά αγώνες του φέτος, ενώ σημείωσε ρεκόρ Ωκεανίας τον περασμένο Φεβρουάριο με άλμα στα 2.34μ.

Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία και του Αυστραλού Joel Baden, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 2.33μ., αλλά και των Marco Fassinotti (Ιταλία) και Tomohiro Shinno (Ιαπωνία) που έχουν ξεπεράσει στο παρελθόν τα 2.30μ.

Κυρίως εγχώρια αναμένεται να είναι η μάχη που θα γίνει στους αγώνες σπριντ, ενώ η αναμέτρηση του Κενυάτη Amos Kirui με τον Ιάπωνα Ryuji Miura στα 3000μ. στιπλ κλέβει τις εντυπώσεις.

Στα 3000μ. των γυναικών αξιοσημείωτη είναι κόντρα των αθλητριών από την Κένυα Margaret Akidor και Teresiah Muthoni Gateri.