Ο τελικός του Τόκιο επαναλαμβάνεται στο Ναϊρόμπι με Jacobs και Kerley στην εκκίνηση των 100μ.

 Runbeat Team   12:09 06-05-2022  

Ο τελικός του Τόκιο επαναλαμβάνεται στο Ναϊρόμπι με Jacobs και Kerley στην εκκίνηση των 100μ.


Στο Ναϊρόμπι θα είναι στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του κλασικού αθλητισμού αύριο Σάββατο 7/5 καθώς φιλοξενείται η 3η σειρά των «χρυσών» World Athletics Continental Tour.

Το «παρών» θα δώσουν πολλοί σπουδαίοι αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι ανεβάζουν σιγά-σιγά ταχύτητα ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων.

 

Την παράσταση θα κλέψουν οι αγώνες ταχύτητας καθώς θα αναμετρηθούν ορισμένοι από τους καλύτερους σπρίντερ του κόσμου.

Ο «χρυσός» και ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Τόκιο στα 100 μέτρα θα αναμετρηθούν ξανά καθώς ο Ιταλός Marcell Jacobs και ο Αμερικανός Fred Kerley θα βρεθούν στην ίδια γραμμή εκκίνησης.

Ο Jacobs έχει ατομικό ρεκόρ 9.80 και ο Kerley 9.84 και τα πέτυχαν στον τελικό του Τόκιο, όμως ο τελευταίος έχει ένα αβαντάζ καθώς γνωρίζει καλά το στάδιο που θα αγωνιστεί αύριο μία και πέρυσι σημείωσε το ατομικό του ρεκόρ (19.76) στα 200μ.

 «Είναι υπέροχο να επιστρέφω εκεί που τελείωσα τη σεζόν μου πέρυσι», είπε ο Kerley μετά την άφιξή του στο Ναϊρόμπι.

Ωστόσο, δε θα είναι αγώνας μόνο για δύο, καθώς θα αγωνιστεί και ο Κενυάτης Ferdinand Omanyala, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 9.77, αλλά και ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στα 200μ., ο Αμερικανός Kenny Bednarek.

Τα 100 μέτρα γυναικών αναμένεται επίσης να ενθουσιάσουν τους θεατές, με την Τζαμαϊκανή Shelly-Ann Fraser-Pryce να αναμετράται με την Christine Mboma από τη Ναμίμπια.

Η Fraser-Pryce, στα 35 της χρόνιας συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή έχοντας ατομικό ρεκόρ τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στην ιστορία και συγκεκριμένα 10.60. Η Mboma, από την άλλη πλευρά, θεωρείται ως ένα ανερχόμενο αστέρι.

Η σφυροβολία των ανδρών κλέβει επίσης την παράσταση καθώς θα αγωνιστούν δύο Ολυμπιονίκες του Τόκιο. Ο Πολωνός «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Wojciech Nowicki και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Pawel Fajdek. Οι δυο τους βρίσκονται στο προσκήνιο από το 2008, με τον Fajdek να έχει κερδίσει τους περισσότερους αγώνες με το σκορ να είναι 86-21!

Στη σφυροβολία των γυναικών από την άλλη θα αγωνιστεί η τρεις φορές Ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Anita Wlodarczyk.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα 3.000μ στιπλ ανδρών και γυναικών με τους Κενυάτες φιλάθλους να περιμένουν να διαπιστώσουν εάν οι συμπατριώτες τους θα επιστρέψουν στις επάλξεις μετά τις ήττες τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο από τον Μαροκινό Soufiane El Bakkali και την Peruth Chemutai από την Ουγκάντα.

Η Chemutai θα κληθεί να αντιμετωπίζει την Αφρικανή πρωταθλήτρια του 2016 Norah Jeruto, η οποία άλλαξε πρόσφατα την υπηκοότητά της για να εκπροσωπήσει το Καζακστάν, καθώς και τη δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκη της Κένυας, Celliphine Chespol και την παγκόσμια πρωταθλήτρια U20 Jackline Chepkoech.

Ελλείψει του El Bakkali, η κούρσα των ανδρών αναμένεται να είναι υπόθεση της Κένυας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής U20 Amos Serem θα αναμετρηθεί με μερικούς από τους κορυφαίους δρομείς, όπως τον Conseslus Kipruto, τον Benjamin Kigen και τον Abraham Kibiwot.

Στα 800 μέτρα γυναικών, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ουγκάντα, Halimah Nakaayi, θα προσπαθήσει να ξεκινήσει τη θερινή σεζόν της με νίκη. Αντιμετωπίζει τις Κενυάτισσες Mary Moraa και Naomi Korir, τη Noelie Yarigo από το Μπενίν και την Worknesh Mesele από την Αιθιοπία.

Στα 800 μέτρα των ανδρών «παρών» θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής U20, ο Κενυάτης Emmanuel Wanyonyi και ο συμπατριώτης του Noah Kibet, ο οποίος κέρδισε το χάλκινο στο Παγκόσμιο U20 στο Ναϊρόμπι και στη συνέχεια κέρδισε το ασημένιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

Άλλες ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις είναι αυτές του Abel Kipsang και του Kumari Taki στα 1500μ ανδρών, αλλά και του Daniel Mataiko με τον Jacob Krop στα 5000μ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κούρσα των 1500 μέτρων γυναικών με την παρουσία των Winny Chebet και Purity Chepkirui, ενώ στην εκκίνηση θα είναι και η τριπλουνίστρια Winfred Yavi.