Ξεκινούν τον Απρίλιο τα Continental Tour Gold, το καλεντάρι όλων των μίτινγκς

 Runbeat Team   10:48 24-03-2022  

Ξεκινούν τον Απρίλιο τα Continental Tour Gold, το καλεντάρι όλων των μίτινγκς


Συνολικά 12 «χρυσά» Continental Tour θα διοργανώσει από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο η Παγκόσμια Ομοσπονδία, όπου αναμένεται να δώσουν το «παρών» κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες στίβου από όλο τον κόσμο.

Στις φετινές διοργανώσεις προστέθηκαν αυτές της Νέας Υόρκης και των Βερμούδων με τις τελευταίες να ανοίγουν μάλιστα την αυλαία στις 9 Απριλίου.

 

Περισσότερες από 140 συναντήσεις έχουν συμπεριληφθεί στο φετινό πρόγραμμα, οι οποίες είναι χωρισμένες σε τέσσερα επίπεδα: Gold, Silver, Bronze και Challenger.

Όπως αναφέραμε ήδη η «χρυσή» σειρά θα ξεκινήσει από τΙς Βερμούδες, ενώ μία εβδομάδα αργότερα σκυτάλη θα πάρει το Mt SAC στην Καλιφόρνια και θα ακολουθήσει το Ναϊρόμπι (7 Μαΐου), το Τόκιο (8 Μαΐου) και η Οστράβα (31 Μαΐου).

Τον Ιούνιο, η δράση των Continental Tour Gold επιστρέφει στο Bydgoszcz (3 Ιουνίου), στο Hengelo (6 Ιουνίου) και στο Turku (14 Ιουνίου), ενώ το Icahn Stadium θα φιλοξενήσει το Grand Prix της Νέας Υόρκης στις 12 Ιουνίου.

Θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Όρεγκον (15-24 Ιουλίου) και τα μίτινγκς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα συνεχιστούν στο Szekesfehervar στις 8 Αυγούστου, ενώ η αυλαία θα πέσει τον Σεπτέμβριο με τους αγώνες στη Silesia (4 Σεπτεμβρίου) και το Zagreb (11 Σεπτεμβρίου).

Το 2021, 6.682 αθλητές από 147 χώρες συμμετείχαν στους αγώνες έχοντας ως απολογισμό  δύο παγκόσμια ρεκόρ, 12 ρεκόρ περιοχής, 99 εθνικά ρεκόρ και 1.377 ατομικά ρεκόρ.

Από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ήταν το παγκόσμιο ρεκόρ της Sifan Hassan στα 10.000 με 29:06.82 και η νίκη του Duplantis με άλμα στα 6.10μ. στο επί κοντώ στους αγώνες FBK. Επίσης «έκοψε την ανάσα» η κόντρα των  Elaine Thompson-Herah και Shelly-Ann Fraser-Pryce στην κούρσα των 100 μέτρων στο Gyulaczykaloi.

Οι αγώνες του 2022 έχουν ήδη ξεκινήσει και μάλιστα έχουν πραγματοποιηθεί 13 αγώνες επιπέδου Bronze και Challenger.

Αποκλείονται Ρώσοι και Λευκορώσοι

Οι διοργανωτές της συνάντησης Continental Tour Gold συμφώνησαν ομόφωνα να αποκλείσουν όλους τους αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στις διοργανώσεις τους για το άμεσο μέλλον, ακολουθώντας τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αθλητισμού και του Diamond League. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μάλιστα έχει ζητήσει από όλες τις συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα του Continental Tour να υιοθετήσουν τις ίδιες κυρώσεις.

Τα «χρυσά» Continental Tour της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

9 Απριλίου – USATF Bermuda Games, Devonshire (Βερμούδες)

16 Απριλίου – Golden Games, Mt SAC (ΗΠΑ)

7 Μαΐου – Kip Keino Classic, Nairobi (Κένυα)

8 Μαΐου – Seiko Golden Grand Prix, Tokyo (Ιαπωνία)

31 Μαΐου – Ostrava Golden Spike, Ostrava (Τσεχία)

3 Ιουνίου – Irena Szewinska Memorial, Bydgoszcz (Πολωνία)

6 Ιουνίου – FBK Games, Hengelo (Ολλανδία)

12 Ιουνίου – New York Grand Prix, New York (ΗΠΑ)

14 Ιουνίου – Paavo Nurmi Games, Turku (Φιλανδία)

8 Αυγούστου – Gyulai Istvan Memorial, Szekesfehervar (Ουγγαρία)

4 Σεπτεμβρίου – Kamila Skolimowska Memorial, Silesia (Πολωνία)

11 Σεπτεμβρίου – Memorial Borisa Hanzekovica, Zagreb (Κροατία)

Το πλήρες πρόγραμμα των μίτινγκς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας