Κώστας Χουβαρδάς: «Έμειναν 42.2 χλμ ακόμα, τα πιο δύσκολα»

 Runbeat Team   15:34 12-11-2022  

Κώστας Χουβαρδάς: «Έμειναν 42.2 χλμ ακόμα, τα πιο δύσκολα»


Για τον καθένα από όσους σταθούν αύριο στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας υπάρχει ένα ισχυρό κίνητρο. Μία ιστορία πίσω από τη συμμετοχή. Δεν είναι εύκολο για κανένα να προετοιμαστεί κατάλληλα για έναν αγώνα 42.195 μέτρων.

Όλοι προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όριά τους. Ανάμεσα σε αυτούς που θα βρεθούν στην εκκίνηση είναι και ο Κώστας Χουβαρδάς. Ο τερματισμός του στον αυριανό μαραθώνιο θα κρίνει εάν ένα τεράστιο στοίχημα με τον εαυτό του θα έχει θετική εξέλιξη. Στόχος του είναι να τερματίσει σε επτά συνεχόμενους μαραθωνίους σε κάτω από τρεις ώρες. Η προσπάθειά του αυτή ξεκίνησε στις 2/10/2022 και ολοκληρώνεται αύριο στον 39ο ΑΜΑ.

Ήδη έχει κάνει το 6 στα 6. Βρίσκεται, λοιπόν, μία ανάσα από το μεγάλο επίτευγμα. Μία ανάσα από το να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες καθώς κανείς άλλος δεν έχει πετύχει κάτι ανάλογο.

 

Ο ίδιος με μία ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media περιγράφει όσα βίωσε αυτό τον τελευταίο ενάμισι μήνα και όχι μόνο. Είναι έτοιμος για αύριο…

Έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Χουβαρδάς: «Φτάσαμε μέχρι εδώ, ένα βήμα πριν το τέλος. Ένα χρόνο πριν, σχεδόν κανείς δεν το πίστευε εκτός από εμένα!

Μετά από 5500 χλμ οδήγησης. Μετά από 60 ώρες πτήσης και 24000 μίλια. Μετά από 40 ώρες σε τρένα. Μετά από 25 ώρες αναμονές σε αεροδρόμια. Μετά από 4800 χλμ προετοιμασίας. Μετά από 253.2 αγωνιστικά χλμ…

10 ώρες έμειναν, 42.2 χλμ ακόμα. Τα πιο δύσκολα.

Έφτασε η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ».

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Χουβαρδά: