Κυνηγώντας το όνειρο-Εκτιμώμενες επιδόσεις από τον Στ. Αντωνάκη για Καραΐσκο, Πιτσώλη, Πριβιλέτζιο, Κωνσταντινοπούλου

 Στέφανος Αντωνάκης   12:27 20-04-2023  

Κυνηγώντας το όνειρο-Εκτιμώμενες επιδόσεις από τον Στ. Αντωνάκη για Καραΐσκο, Πιτσώλη, Πριβιλέτζιο, Κωνσταντινοπούλου


Α. Κυνηγώντας το όνειρο. Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (Βιέννη), Παναγιώτης Καραϊσκος, Χαράλαμπος Πιτσώλης (Αμβούργο), Γκλόρια Πριβιλέτζιο (Πράγα). Εκτιμώμενες επιδόσεις.

Β. Άννα Βασιλείου: η αρχόντισσα της Κρήτης εντυπωσιάζει στο Ρότερνταμ με μεγάλο ατ. ρεκόρ (2:55’59’’).

Γ. Σκόρπια σχόλια. Μαραθώνιος Μιλάνου, Coast to Coast Race, RunGreece Ηράκλειο, Μαραθώνιος Μεσσήνης, Νικηφόρειος Δρόμος.

Σχολιάζει ο Στέφανος Αντωνάκης.

Α. Κυνηγώντας το όνειρο. Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (Βιέννη), Παναγιώτης Καραϊσκος, Χαράλαμπος Πιτσώλης (Αμβούργο), Γκλόρια Πριβιλέτζιο (Πράγα). Εκτιμώμενες επιδόσεις.





Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο δρόμος προς την κορυφή είναι δύσκολος (πώς αλλιώς…) κι απαιτητικός. Κι ενώ όλη η Ελλάδα γιορτάζει το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, μερικοί εκ των σπουδαιότερων αθλητών μας θα δοκιμάσουν εαυτούς και θα κυνηγήσουν εκτός συνόρων τα όνειρά τους.

Στις 23/04, υπό τους ήχους του Μότσαρτ, στην Βιέννη, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, θα αγωνιστεί η χαμογελαστή και γαλήνια Βασιλική Κωνσταντινοπούλου. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος (2022, ΑΜΑ, 2:46’01’’) θα επιδιώξει να επιτύχει ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι είναι έτοιμη να το καταφέρει. Βασιλική, το όνειρο που δεν τρέφεται με όνειρο, τελικά πεθαίνει. Ονειρέψου λοιπόν, τρέξε ελεύθερα, απελευθερώσου (όσο είναι δυνατόν…) από το άγχος του χρονόμετρου, και θα δεις ότι θα δικαιωθείς.

Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχει κι ο επιμελής Χρήστος Κώνστας. Ο φίλος, συντοπίτης κι εκλεκτός δημοσιογράφος θα κυνηγήσει κι εκείνος το ατομικό ρεκόρ (έχει 2:49’20’’). Χρήστο, δημιουργούμε ό,τι πραγματικά πιστεύουμε. Πίστεψέ το, δες το μπροστά σου, και θα το κατακτήσεις. Είσαι μαθητής και το διαγώνισμα λέει 2:48’20’’. Θα το πετύχεις; Οψόμεθα… Στο εύχομαι ολόψυχα!

 

Την ίδια ημέρα, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, στο Αμβούργο με τις 2300 γέφυρες, θα αγωνιστούν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης κι ενδεχομένως ο Παναγιώτης Καραϊσκος (μέχρι και την ώρα που γράφεται το παρόν, δεν έχει αποφασιστεί εάν θα τρέξει σε κάποιον άλλο αγώνα στην Ευρώπη – νομίζω πάντως ότι δεν θα τον δούμε στο Αμβούργο). Με ατομικά ρεκόρ τα 2:23’17’’ και 2:17’58’’ αντίστοιχα, έχουν θέσει ήδη τον πήχη που καλούνται να ξεπεράσουν. Διαθέτουν αναμφισβήτητα την ποιότητα και τη δεξιότητα, κι εύχομαι από καρδιάς να το καταφέρουν!

Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, μετά από απουσία 16 μηνών (έγινε μανούλα, ξεκινώντας έτσι τον δυσκολότερο αλλά και πιο όμορφο αγώνα της ζωής της), έκανε την αγωνιστική της επανεμφάνιση στον Ημιμαραθώνιο Πατρών με ένα εντυπωσιακότατο 1:21’23’’. Η καμικάζι Γκλόρια έδειξε εμφατικά ότι είναι εδώ, κι ανυπομονούμε να τη δούμε στην Πράγα, στις 07/05, στον πρώτο της μετά από καιρό Μαραθώνιο. Παρ’ ότι θα είναι κατ αρχάς αναγνωριστική κούρσα, θεωρώ ότι έχει ένα 2:46’40’’ (συν/πλην 1’30’’), βάσει της εικόνας της στην Πάτρα. Εύχομαι να απολαύσεις χωρίς άγχος τον αγώνα σου Γκλόρια, τα καλύτερα θα σε περιμένουν στον 40Ο ΑΜΑ! Εκτιμώ δε ότι εφέτος θα δούμε εκεί έναν σπουδαίο αγώνα, μεταξύ μιας πλειάδας πολύ δυνατών αθλητριών (Πριβιλέτζιο, Πετρουλάκη, Κωνσταντινοπούλου, Ασημακοπούλου, Ρεμπούλη, Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, Δαγκλή, Βασιλείου, Ματίνα Νούλα – ειδικά η Ματίνα, θεωρώ ότι θα ναι η πρώτη Ελληνίδα στον προσεχή Μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη). Κι ένα προσωπικό quiz για τη Γκλόρια: μήπως πρέπει να τιμήσεις ξανά το δανεικό (και τυχερό!) σορτσάκι που σε έβγαλε πρώτη νικήτρια στον ΑΜΑ το 2021(2:41’30’’), ή θα φορέσεις το ξεχασμένο?! Σε κάθε περίπτωση, καλό αγώνα!

Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, και βάσει της εμφάνισής τους στον τελευταίο τους αγώνα (Ημιμαραθώνιος Αθηνών, Ημιμαραθώνιος Πάτρας) εκτιμώ ότι η εικόνα που θα παρουσιάσουν την προσεχή Κυριακή οι αθλητές μας, θα είναι αυτή που παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα (με απόκλιση στην τελική επίδοση συν/πλην 1’00’’, αναλόγως του καιρού).

Κυνηγώντας το όνειρο-Εκτιμώμενες επιδόσεις από τον Στ. Αντωνάκη για Καραΐσκο, Πιτσώλη, Πριβιλέτζιο, Κωνσταντινοπούλου runbeat.gr

Φίλοι μου, εύχομαι ολόψυχα να πετύχετε ό,τι κυνηγάτε. Τα όρια για τα καθιερωμένα πριμ του γαλακτομπούρεκου είναι τα 2:20’00’’ (Πιτσώλης) / 2:40’00’’ (Κωνσταντινοπούλου) / 2:47’40’’ (Κώνστας) – ο Καραϊσκος το έχει έτσι κι αλλιώς, μετά από 5 συνεχή πανελλήνια πρωταθλήματα ημιμαραθωνίου! Καλό αγώνα σε όλους τους Έλληνες που θα αγωνιστούν, κι ας θυμάστε ότι πάντα και πάνω απ’ όλα, νίκη είναι το ταξίδι κι ο τερματισμός!

Β. Άννα Βασιλείου: η αρχόντισσα της Κρήτης εντυπωσιάζει στο Ρότερνταμ με μεγάλο ατ. ρεκόρ (2:55’59’’).

Δεν έκρυψα ποτέ την αγάπη που έχω για τις αδερφές Βασιλείου, τις οποίες και γνωρίζω από μικρά παιδιά. Με εντυπωσίαζαν πάντα τόσο οι αθλητικές τους δεξιότητες όσο και (κυρίως) τα στοιχεία του χαρακτήρα τους – το ήθος, η εργατικότητα, η σεμνότητα, η στοχοπροσήλωση, η επιμονή κι η υπομονή, το πείσμα και η ψυχή. Τα εύσημα εδώ βέβαια τόσο στον μέντορά τους κο Αναστάση Βλαττάκη, αλλά και στον πνευματικό τους πατέρα και προπονητή τους κο Αριστείδη Βισκαδουράκη. Όλα αυτά είναι που τις πήγαν ψηλά, και έκαναν και κάνουν περήφανους εμάς τους υπόλοιπους. Η Άννα, περνώντας στις μεγάλες αποστάσεις (από τα 400 μέτρα) έκανε ένα μεγάλο άλμα – κι ωστόσο έδειξε ότι το αντιμετωπίζει με τη σοβαρότητα και την αφοσίωση που τη χαρακτηρίζουν σ’ ό,τι κι αν κάνει. Το έδειξε στην παρθενική της εμφάνιση σε Μαραθώνιο, το έδειξε στον προηγούμενο ΑΜΑ (3:08’40’’), το έδειξε και τώρα στο Ρότερνταμ με ένα εντυπωσιακό 2:55’59’’, βελτιώνοντας μάλιστα κατά 12’40’’ (!) το ατομικό ρεκόρ της. Το πού θα σταματήσει, το τι ακόμη θα κάνει, μόνο εκείνη το γνωρίζει – κι ωστόσο ο τρόπος που δουλεύει, η γενικότερη ποιότητά της κι η ηλικία της λένε ότι θα δούμε ακόμη σπουδαία πράγματα από την αρχόντισσα της Κρήτης. Συνέχισε έτσι Άννα. Σκαλί το σκαλί, βήμα το βήμα, είσαι στο σωστό δρόμο. Κι όχι, δεν είναι εύκολος δρόμος – το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα, το πληρώνεις καθημερινά με τον ιδρώτα σου. Γι αυτό όμως είναι και σπουδαίο! Είσαι πρότυπο για μια πλειάδα νέων αθλητριών που ξεκινούν τώρα το μαγικό τους ταξίδι στο χώρο του αθλητισμού. Εύγε!

Γ. Σκόρπια σχόλια. Μαραθώνιος Μιλάνου, Coast to Coast Race, RunGreece Ηράκλειο, Μαραθώνιος Μεσσήνης, Νικηφόρειος Δρόμος.

Μιλάνο, 02/04/2023. Στην πόλη της μόδας και της όπερας, αγωνίστηκαν πολλοί Έλληνες και λεβέντες Κρητικοί, πετυχαίνοντας οι περισσότεροι ατομικά ρεκόρ. Πρώτος εξ αυτών, ο αειθαλής Αντώνης Παπαδημητρίου με μια δυναμική επανεμφάνιση, έπειτα από πενταετή απουσία. Αντώνη, η δυναμική σου ήταν για 2:27’45’’, ωστόσο παρασύρθηκες από την αρχή σε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό (33’10’’ στο 10ο χιλιόμετρο κι 1:11’27’’ στο πρώτο μισό). Αυτό σου στοίχισε στο τέλος, καθώς μετά το 30ο χιλιόμετρο ο ρυθμός σου έπεσε πολύ. Η αρχή είναι πάντα το ήμισυ της επιτυχίας – εάν το θυμάσαι την επόμενη φορά θα πετάς! Πάντως έδειξες για άλλη μια φορά ότι ρισκάρεις κι ότι δε φοβάσαι. Εύγε! Προσώρας πάντως, γαλακτομπούρεκο γιοκ, εκτός κι αν πέσεις κάτω από το 2:27’00’’ στη Θεσσαλονίκη. Για να δούμε! Ο Αλέξανδρος Μπόλιας έκανε μεγάλη εμφάνιση που συνοδεύτηκε από ένα πανάξιο ατομικό ρεκόρ. Τακτική για σεμινάριο, κούρσα – ποίημα, που έδωσε τη μέγιστη επίδοση, και παρ’ ότι ερασιτέχνης, έδειξες ότι διαθέτεις μεγάλη ποιότητα. Η γνώση Αλέξανδρε υπερτερεί του πλούτου, γιατί ο πλούτος απαιτεί φροντίδα, ενώ η γνώση φροντίζει εσένα.Εύγε Αλέξανδρε, τόσο σε εσένα όσο και στον προπονητή σου, τον «ηνίοχο» Δημήτρη Τζεφαλή. Μεγάλο ατομικό ρεκόρ (2:35’38’’, βελτιώνοντας κατά 9’24’’ το χρόνο του) έκανε κι ο εντυπωσιακός (αλλά λίγο ανυπόμονος!) Πέτρος Μπουρίκας. Ο αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρακάκου έφυγε λίγο πιο γρήγορα, και θεωρώ ότι αν εμφανιζόταν λίγο πιο συντηρητικός, είχε την δυναμική για ένα 2:33’30’’. Ακόμη κι έτσι, η εξάσκηση οδηγεί στην τελειοποίηση. Εύγε Πέτρο! Κλείνοντας, άλλη μια μεγάλη ευρωπαϊκή εμφάνιση έκανε κι ο «δάσκαλος» Δημήτρης Μανελάκης. Ο κόουτς από το γραφικό Ασήμι ακολούθησε άριστη στρατηγική, κινήθηκε στα κόκκινα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, κι έβγαλε τη μέγιστη επίδοση. «Κι αν δεν υπάρχουν τα φώτα που σβήνουν, τα φώτα που ανάβουν δεν θα φώτιζαν» (Α. Πόρτσια). Εύγε!

Κλείνοντας, θα θελα να αναφερθώ στην εμφάνιση που έκανε στο Ενστεντενε της Ολλανδίας (16/04) η Φωτεινή Δαγκλή – Παγκότο (2:55’22’’). Παρ’ ότι η επίδοση της Φωτεινής είναι πολύ καλή από μόνη της, θεωρώ ότι συνολικά την αδικεί, καθώς έδειξε να επαναλαμβάνει τα σφάλματα που έκανε και στον 39ο ΑΜΑ. Όπως και τότε έτσι και τώρα «έφυγε» πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να το χρεωθεί στο τέλος (8’12’’ αργότερο δεύτερο μισό), και να χάσει το 2:50’00’’ που (εκτιμώ ότι) είχε στα πόδια της εκείνη την ημέρα. Εάν είχε 1:25’30’’ πέρασμα ημιμαραθωνίου, θεωρώ ότι θα το πετύχαινε. Ας είναι – από τα λάθη μας γινόμαστε καλύτεροι, κι άλλωστε νίκη είναι πάντα η διαδρομή. Εύχομαι από την καρδιά μου να βρει η γλυκιά κι ευγενής Φωτεινή αυτή την ισορροπία, καθώς, κατά Έρμαν Έσσε, «η αλήθεια βιώνεται, δεν διδάσκεται». Μπράβο για την προσπάθεια Φωτεινή!

Παρακάτω, παρουσιάζονται τα περάσματα 7 δρομέων μας στο Μιλάνο, στο Ρότερνταμ και στο Εστεντενέ. Χωρίς περεταίρω διευκρινίσεις, νομίζω ότι μπορούν να εξαχθούν διάφορα χρήσιμα συμπεράσματα από τον έμπειρο αναγνώστη – άλλωστε, για όποιον δεν προσέχει πραγματικά, και χίλιες εξηγήσεις δεν είναι αρκετές. Να θυμάστε πάντως ότι ο έξυπνος αθλητής μαθαίνει από τα λάθη του, αλλά ο σοφός μαθαίνει από τα λάθη των άλλων!

Κυνηγώντας το όνειρο-Εκτιμώμενες επιδόσεις από τον Στ. Αντωνάκη για Καραΐσκο, Πιτσώλη, Πριβιλέτζιο, Κωνσταντινοπούλου runbeat.gr

Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι παρακάτω.

Κυνηγώντας το όνειρο-Εκτιμώμενες επιδόσεις από τον Στ. Αντωνάκη για Καραΐσκο, Πιτσώλη, Πριβιλέτζιο, Κωνσταντινοπούλου runbeat.gr

RunGreece Ηράκλειο, 02/04/2023. Ο πρώτος αγώνας του RunGreece για το 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πόλη μας, παρουσία των κκ Υπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σακοράφα, του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Αρναουτάκη, του Δημάρχου Λαμπρινού και πολλών άλλων επισήμων που τίμησαν την προσπάθεια 3000 και πλέον δρομέων. Σε μια δύσκολη μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών (υψηλή θερμοκρασία, νοτιάς), οι δρόμοι της πόλης μας γέμισαν από πλήθος δρομέων που έστειλαν ένα μεγάλο μήνυμα – ο αθλητισμός είναι χαρά κι υγεία, όλοι μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη της άσκησης, οι δρόμοι των πόλεων είναι πιο όμορφοι όταν γεμίζουν ανθρώπους κι όχι οχήματα, και πολλά ακόμη. Όσοι από τους αναγνώστες του παρόντος δεν έχετε συμμετάσχει σε μια τέτοια δράση, δοκιμάστε το κάποια στιγμή, αξίζει!

Μεγάλος νικητής στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο πρίγκηπας της Κρήτης Γιάννης Ζερβάκης, επιτυγχάνοντας και νέο ρεκόρ διαδρομής (32’45’’). Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη τιμή στον γράφοντα (για την οποία και είμαι υπόχρεος κι ευγνώμων), συνοδεύοντάς με στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Στόχος μου ήταν τα 27’00’’, και η (άτυπη) συμφωνία με τον φίλο Γιάννη ήταν να ορίσω εγώ το ρυθμό αποκλειστικά και μόνο με την αίσθηση, χωρίς πίεση (ώστε να μην υπερβώ τους 160 παλμούς) και δίχως να κοιτάμε τα χρονόμετρα. Όπερ και εγένετο – απολαύσαμε τη διαδρομή και (πείτε το τύχη, πείτε το δεξιότητα) το χρονόμετρο σταμάτησε στο 26’59’’. Με το καλό και στο επόμενο Γιάννη!

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται παρακάτω.

Κυνηγώντας το όνειρο-Εκτιμώμενες επιδόσεις από τον Στ. Αντωνάκη για Καραΐσκο, Πιτσώλη, Πριβιλέτζιο, Κωνσταντινοπούλου runbeat.gr

Και μια καλοπροαίρετη επισήμανση προς τους διοργανωτές – ειδικά μια τέτοια μέρα (~27 C, νοτιάς 8 μποφώρ) χρειαζόταν άλλος ένας σταθμός τροφοδοσίας στο 2,5 χιλιόμετρο της διαδρομής. Ειδικά οι συμμετέχοντες στο πεντάρι (ώρα εκκίνησης 11,45, και πολλοί εξ αυτών αρχάριοι δρομείς ή παιδιά) το είχαν ανάγκη. Ας το θυμηθείτε του χρόνου, είναι μια λεπτομέρεια που κάνει μεγάλη διαφορά…

 

Coast to Coast Race, 26/03/2023. Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για δεύτερη χρονιά εφέτος το Coast to Coast Race, ένας ημιμαραθώνιος που ενώνει τη βόρεια (εκκ. Παχιά Άμμος) με τη νότια ακτή της Κρήτης (τερμ. Ιεράπετρα). H διοργάνωση και η φιλοξενία ήταν παραπάνω από άψογες, το παρόν έδωσε ο κος Πλακιωτάκης κι άλλοι επίσημοι, και αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια τόσο στο νεοσυσταθέντα Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας όσο και σε όλους τους συνδιοργανωτές. Ευχαριστούμε από καρδιάς, ραντεβού του χρόνου!

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται παρακάτω.

Κυνηγώντας το όνειρο-Εκτιμώμενες επιδόσεις από τον Στ. Αντωνάκη για Καραΐσκο, Πιτσώλη, Πριβιλέτζιο, Κωνσταντινοπούλου runbeat.gr

Μαραθώνιος Μεσσήνης, 02/04/2023. Στη Μεσσήνη είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε έναν πολύ όμορφο αγώνα. Τα αποτελέσματα παρατίθενται παρακάτω.

Κυνηγώντας το όνειρο-Εκτιμώμενες επιδόσεις από τον Στ. Αντωνάκη για Καραΐσκο, Πιτσώλη, Πριβιλέτζιο, Κωνσταντινοπούλου runbeat.gr

Πρώτος νικητής ο Παναγιώτης Καρούτζος. Ο αθλητής του μεγάλου Βασίλη Ζαμπέλη έκανε μια πολύ καλή κι άνετη εμφάνιση, κι απόλαυσε χωρίς πίεση τον αγώνα. Παναγιώτη πολλά συγχαρητήρια – κι ωστόσο, θα μου επιτρέψεις να χαρακτηρίσω την κούρσα σου «δημοσιοϋπαλληλική». Εξηγούμαι – όσο σημαντική κι αν είναι μια πρωτιά, δεν είναι αυτή η δυναμική σου. Δεν πίεσες καθόλου, κι εκτιμώ ότι αν είχες μαζί σου τους Μπέη / Καλαπόδη και τα άλλα παιδιά, θα έκανες πολύ καλύτερο χρόνο υπό την πίεση του ανταγωνισμού. Περιμένω το 2:27’00’’ που μου χεις τάξει! Και ας θυμόμαστε όλοι ότι για να μπορέσουμε να φτάσουμε ψηλά, δεν επαναπαυόμαστε αλλά παλεύουμε συνεχώς. Εύγε! Αναφερόμενος δε στους Μπέη και Καλαπόδη, δεν θέλω με τίποτα να μειώσω την αξία των έτερων πρωταγωνιστών Παναγιωτόπουλο και Γεωργαντζή. Μια θέση στο βάθρο είναι πάντα κάτι πολύ σπουδαίο. Συνεχίστε τη δουλειά και θα ρθουν και σπουδαιότερες διακρίσεις. Μπράβο και στους δυο σας! Η Ιουλία Παναγιωτοπούλου, η σούπερ γιατρίνα μας, έκανε μια σπουδαία κούρσα, αναδείχθηκε πρώτη νικήτρια (πρώτη φορά σε Μαραθώνιο) και οριακά μόνο (56’’) δεν μπόρεσε να κατέβει τις 3 ώρες. Απόλαυσε αθόρυβα με τους αγαπημένους σου την επιτυχία σου Ιουλία, και τα καλύτερα θα ρθουν. Εύγε! Πολλές ευχές και συγχαρητήρια και στον ευγενή προπονητή σου κο Τσαλτάκη. Εξίσου σπουδαία ήταν κι η πολύπειρη Μαρία Καλέντζη, σταθερή αξία στο χώρο! Η αλήθεια Μαρία βιώνεται, δεν διδάσκεται, και με την ψυχή και την ικανότητά σου δείχνεις το δρόμο στις νέες αθλήτριες. Εύγε Μαρία! Η τρίτη του βάθρου, η χαρισματική Ειρήνη Πευκιανάκη πέτυχε άλλη μια μεγάλη διάκριση σε Μαραθώνιο δρόμο. Το παν είναι το πνεύμα μας Ειρήνη – συνέχισε να κωπηλατείς, συνέχισε να απολαμβάνεις τους αγώνες, ωριμάζοντας γίνεσαι συνεχώς καλύτερη. Έχεις τις ευχές μου, εσύ κι ο μέντοράς σου Μιχάλης Αφορδακός.

 

Νικηφόρειος Δρόμος (26χλμ), Ρέθυμνο, 09/04/2023. Στο πανέμορφο Ρέθυμνο, ο Δήμος κι η Περιφέρεια διοργάνωσαν για 6η φορά τον Νικηφόρειο Δρόμο, με αφετηρία το Ατσιπόπουλο και τερματισμό τον Καλονύκτη. Διευθυντής της ορχήστρας, ιθύνοντας νους και ψυχή του αγώνα, ο σπαρταθλητής Δημήτρης Λαχνιδάκης, ο Ράμπο του Ρεθύμνου – ο οποίος ως υπεύθυνος αθλητισμού στο Δήμο Ρεθύμνης έχει συμβάλλει τα μέγιστα στα του χώρου μας. Εκφωνητές του αγώνα ήταν ό,τι καλύτερο σε γνώση και ποιότητα διαθέτει το νησί, οι κύριοι κύριοι Βαγγέλης Στούπης και Δημήτρης Ηλιάκης. Η διαδρομή (στην οποία προστέθηκαν εφέτος 3 επιπλέον χιλιόμετρα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές) είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αποζημιώνει όμως στο ακέραιο τους συμμετέχοντες καθώς το φυσικό κάλλος και τα χωριά που διατρέχει είναι κάτι που θα χουμε να θυμόμαστε. Είχα τη χαρά να τρέξω κι εφέτος τον αγώνα, μαζί μάλιστα με τον φίλο Αργύρη Κριθαρούλα (ιδρυτή του περιοδικού iRun), και το δεξί του χέρι κι αρχισυντάκτη Σάββα Σπανούδη (γάτα με πέταλα ο Σάββας!), και πραγματικά το απολαύσαμε. Όσο δε για το γλέντι που ακολούθησε στον τερματισμό, είναι πέρα από κάθε περιγραφή – η κρητική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο. Με το καλό να ανταμώσουμε ξανά! Οι τρεις πρώτοι νικητές παρουσιάζονται παρακάτω.

Κυνηγώντας το όνειρο-Εκτιμώμενες επιδόσεις από τον Στ. Αντωνάκη για Καραΐσκο, Πιτσώλη, Πριβιλέτζιο, Κωνσταντινοπούλου runbeat.gr

Φίλοι μου καλοί, ο αθλητής πρέπει να βάλει ως στόχο και σκοπό την απόκτηση της γνώσης. Αν γίνει φτωχός, αυτή θα ναι ο πλούτος του. Αν γίνει πλούσιος, αυτή θα ναι το στολίδι του. Η γνώση είναι καλύτερη από τον πλούτο, γιατί είσαι αναγκασμένος να φροντίζεις τον πλούτο, ο πλούτος όμως φροντίζει εσένα (Η σοφία των Σούφι). Καλούς δρόμους, καλή αντάμωση. Τις επόμενες μέρες, θα ακολουθήσει πίνακας περασμάτων (για Μαραθώνιο, 10 και 5 χιλιόμετρα) για το Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!

Κυνηγώντας το όνειρο-Εκτιμώμενες επιδόσεις από τον Στ. Αντωνάκη για Καραΐσκο, Πιτσώλη, Πριβιλέτζιο, Κωνσταντινοπούλου runbeat.gr