Κυρανάκος: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί το επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος» (Vid)

 Runbeat Team   18:29 11-11-2022  

Κυρανάκος: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί το επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος» (Vid)


Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ, Σωτήρης Κυρανάκος φιλοξενήθηκε στη εκπομπή της ΕΡΤ3, «Κόσμο των Σπορ» εκεί όπου αναφέρθηκε στην διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Αρχικά, τόνισε ότι 50.000 αθλητές από πολλές χώρες θα βρεθούν στην Αθήνα για τον ιστορικό μαραθώνιο: «Κρατώντας και πάλι υγειονομικά πρωτόκολλα καταφέρνουμε σιγά σιγά και επανερχόμαστε στην κανονικότητα. 50.000 αθλητές από 119 χώρες φτάνουν στην Αθήνα. Τους περιμένουμε για να μπορέσουμε να δείξουμε ότι το δρομικό κίνημα είναι έτοιμο να ξεκινήσει ξανά».

 

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Κυρανάκος αναφέρθηκε στην βράβευση των Ελλήνων πρωταθλητών του στίβου: «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί το επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος. Πέραν του αθλητικού μέρους, υπάρχουν κι άλλες εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ, που ουσιαστικά εκμεταλλεύεται για να μπορέσει να τονίσει τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός.

Μέσα σε αυτές τις δράσεις είναι και η βράβευση όλων των αθλητών που κατέκτησαν μετάλλιο στις διοργανώσεις του καλοκαιριού. Οι αθλητές αυτοί μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες έκαναν την χώρα μας υπερήφανη. Η Ελλάδα αναδείχθηκε τέταρτη δύναμη στον στίβο για πρώτη φορά στην ιστορία της».