Λ. Μαλτέζος: «Από τα 20 μου είπαν ότι είναι δύσκολο να κάνω πρωταθλητισμό κι όμως συνεχίζω να κυνηγάω το όνειρό μου»

 Runbeat Team   13:01 12-07-2022  

Λ. Μαλτέζος: «Από τα 20 μου είπαν ότι είναι δύσκολο να κάνω πρωταθλητισμό κι όμως συνεχίζω να κυνηγάω το όνειρό μου»


Ο Λάμπρος Μαλτέζος αποκάλυψε μέσω ανάρτησής του ότι πάσχει από μία εκφυλιστική δια βίου ασθένεια στο ένα του αυτί με όνομα Μενιέρ. Ο Έλληνας δρομέας δεν τα έβαλε ποτέ κάτω, παρότι σύμφωνα με τους γιατρούς δεν θα μπορούσε να κάνει πρωταθλητισμό και συνεχίζει να κυνηγάει τα όνειρά του, δίνοντας το παράδειγμα για όλους όσους πάσχουν από την ίδια ασθένεια.

 

Η νόσος «Μενιέρ» ή αλλιώς ενδολεμφικός ύδρωπας είναι μία νόσος που χαρακτηρίζεται από επεισόδια ιλίγγου, κυμαινόμενης απώλειας της ακοής, εμβοές και αίσθημα πληρότητας και θεωρείται σχετικά σπάνια, με την συχνότητά της να κυμαίνεται από 10 – 150 περιπτώσεις ανά 100.000 κάθε χρόνο.

Με αφορμή τη νόσο του, ο Λάμπρος Μαλτέζος στηρίζει τα άτομα που πάσχουν από την ίδια πάθηση, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το θέμα.

Στην ανάρτησή του, ο Έλληνας αθλητής αναφέρει: «Στα 20 μου διαγνώστηκα με μια εκφυλιστική δια βίου ασθένεια στο ένα μου αυτί που ονομάζεται "Menier"! Μου είπαν ότι θα είναι δύσκολο να κάνω πρωταθλητισμό! Και όμως συνεχίζω να κυνηγάω το όνειρο μου.

Παγκόσμια υποστήριξη για άτομα που πάσχουν από την ίδια πάθηση https://www.menieres.org.uk/»