Μαραθώνιος Αθήνας: Οι «ήρωες» της εξέδρας

 Πάνος Κατσαρός   21:00 14-11-2021  

Μαραθώνιος Αθήνας: Οι «ήρωες» της εξέδρας


Η συμβολή του κόσμου στα αθλήματα είναι πάντοτε σημαντική. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα αγώνισμα αντοχής, που ο κάθε δρομέας, είτε επαγγελματίας, είτε ερασιτέχνης, είτε ελίτ, είτε αρχάριος, καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πραγματοποιήσει μία υπερπροσπάθεια για να φτάσει στον τερματισμό.

Αν και ήταν μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας, η παρουσία του κόσμου στο Καλλιμάρμαρο στον σημερινό Αυθεντικό Μαραθώνιο ήταν πολύ σημαντική. Οικογένειες, φίλοι, αλλά και αθλητές, έδωσαν το «παρών» στο ιστορικό στάδιο, αλλά και σε όλη τη διαδρομή, βοηθώντας και υποστηρίζοντας τους δρομείς του μαραθωνίου, των 5, αλλά και των 10 χιλιομέτρων.

 

Εικόνες πολύ όμορφες στις εξέδρες, με άτομα να χειροκροτούν και να έχουν φτιάξει πανό, για να στηρίξουν τα κοντινά τους πρόσωπα. Η δυναμική παρουσία του κόσμου φάνηκε και μέσα από τον τηλεοπτικό φακό και τη μετάδοση της ΕΡΤ, με τους ανθρώπους να «σπρώχνουν» τον Κώστα Γκελαούζο προς το σημαντικό ρεκόρ του στα τελευταία μέτρα του αγώνα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους δρομείς να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.