Μαραθώνιος Ρόδου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τελευταίες οδηγίες

 Runbeat Team   10:43 19-04-2024  

Μαραθώνιος Ρόδου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τελευταίες οδηγίες


Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, στον οποίο και φέτος θα συμμετέχουν εκατοντάδες δρομείς από όλο τον κόσμο.

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής 21/4 κι επειδή η διαδρομή κινείται στο παραλιακό μέτωπο του νησιού οι διοργανωτές σε συνεργασία με τις αρχές του νησιού προχώρησαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Επίσης δόθηκαν οι οδηγίες προς τους μετέχοντες για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής και όχι μόνο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 

Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν τα εξής: «Την Κυριακή 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου.

Η διαδρομή κινείται σε όλο το παραλιακό μέτωπο με εκκίνηση από την Πλατεία Δημαρχείου και κατεύθυνση αρχικά προς Καλλιθέα (αναστροφή στη διασταύρωση της οδού Αυστραλίας με την λεωφόρο Καλλιθέας), επιστροφή ακολουθώντας την ίδια όδευση και στη συνέχεια, με κατεύθυνση προς αεροδρόμιο με αναστροφή πριν τη συμβολή των οδών Ιαλυσού και Ηλιάδων και επιστροφή στην Πλατεία Δημαρχείου.

Η απόσταση αυτή είναι 21,1χλμ. και οι δρομείς του Μαραθώνιου θα την καλύψουν δύο φορές.

Η εκκίνηση του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου δρόμου θα δοθεί στις 7:30 το πρωί, ενώ του αγώνα δρόμου 10χλμ. στις 7:40π.μ.

Κατά μήκος της διαδρομής βρίσκονται οι είσοδοι προς τα τρία λιμάνια της πόλης και συγκεκριμένα, το λιμάνι της Ακαντιάς, το Τουριστικό και της Κολώνας. Για τη διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, η πρόσβαση με οχήματα προς το λιμάνι της Ακαντιάς και στο Τουριστικό θα γίνεται από την οδό Καναδά, υπό την επίβλεψη και συνοδεία της Τροχαίας Ρόδου. Για το λιμάνι της Κολώνας η πρόσβαση θα γίνεται από την οδό Παπάγου με τον ίδιο τρόπο.

-Παρακαλούνται όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με το όχημα τους από τα παραπάνω λιμάνια, να έχουν εισέλθει στον χώρο του λιμανιού πριν από τις 7:00π.μ.

-Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από τις 07:00 έως τις 14:00».

Οι οδηγίες:

«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ – Παραλαβή Πακέτων Συμμετοχής

Μπορείτε να ζητήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας από τη γραμματεία της διοργάνωσης στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης – Νεστορίδειο Μέλαθρον (Νέα Πτέρυγα), Οδός Ιωάννου & Παύλου Νεστορίδη (πρώην Κώ), 85100 Ρόδος, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 15:00 έως 20:00 ΚΑΙ ΤΟ Σάββατο 20 Απριλίου 2024 10:00 έως 19:00.

Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης. Όσοι δεν μπορέσουν να παραλάβουν το πακέτο τους από το κέντρο εγγραφών, μπορούν να το παραλάβουν την ημέρα των αγώνων από το κιόσκι της διοργάνωσης στην πλατεία Δημαρχείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας είναι υποχρεωτικό να προσκομίσετε το email επιβεβαίωσης της συμμετοχής σας, είτε το αποδεικτικό πληρωμής, είτε κάποιο δικό σας έγγραφο ταυτοποίησης (αρκεί και η φωτοτυπία του εγγράφου), ή του δρομέα για τον οποίο θα παραλάβετε το πακέτο συμμετοχής του.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία σας που λάβατε στο email με τις οδηγίες δεν είναι σωστό μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει το email σας και για άλλους δρομείς σας παρακαλούμε να τους ενημερώσετε σχετικά με την διαδικασία και να αναζητήσετε το πακέτο συμμετοχής τους από την γραμματεία με το ονοματεπώνυμο τους.

Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων

Οι δρομείς όλων των αγώνων θα πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τον ιµατισμό τους μέσα στο σακίδιο το οποίο θα παραλάβουν από την γραμματεία με το πακέτο συμμετοχής τους και να το παραδώσουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα λειτουργήσει αποκλειστικά και μόνο μπροστά από το Δημαρχείο στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Θα πρέπει να κολλήσετε το αυτοκόλλητο που θα βρείτε μέσα στον φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής σας πάνω στο ειδικό σακίδιο που θα παραλάβετε στη γραμματεία του αγώνα.

Στον σακίδιο δεν πρέπει να τοποθετήσετε ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, φάρμακα ή αντικείμενα αξίας.

Δε θα παραλαμβάνονται άλλα σακίδια ή τσάντες, εκτός από τους ειδικά σακίδια της διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων.

Στο χώρο της Εκκίνησης των 5 χλμ. δε θα παραλαμβάνονται σακίδια ή τσάντες.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο, στον Ημιμαραθώνιο και στα 10χλμ. θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. και επιθυμούν να παραδώσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο στην Πλατεία Ελευθερίας θα πρέπει να υπολογίσουν ότι η αφετηρία τους απέχει 500μ. από την Πλατεία Ελευθερίας.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στους Αγώνες των 5χλμ. θα πρέπει να έχουν παραδώσει τα προσωπικά τους αντικείμενα το αργότερο σαράντε πέντε (45) λεπτά πριν την ώρα εκκίνησης του αγώνα τους (11:50).

Μετά τον τερματισμό η παραλαβή των προσωπικών σας αντικειμένων (σακιδίου) γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής σας (bib number).

Εκκινήσεις Αγώνων

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από το Δημαρχείοτουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 07:00 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:30 π.μ.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου 10 χλμ. θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης στην πλατεία Ελευθερίας μπροστά από το Δημαρχείο τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 07:10 π.μ. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 07:40 π.μ.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο της εκκίνησης, στην πλατεία Πλατεία Ρίμινι (Ήχος και Φως), τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα, δηλαδή το αργότερο στις 11:20 π.μ. .

Η εκκίνηση του αγώνα των 5 χλμ. θα γίνει σε δύο Block. Το Block A στις 11:50 π.μ. , το Block B στις 11:52 π.μ. και το περπάτημα στις 11:53 π.μ

Κατά τη διάρκεια του Αγώνα

Η διαδρομή του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου έχει μήκος 21,097 μ. και οι μαραθωνοδρόμοι θα πρέπει να την καλύψουν δύο φορές. Στη διαδρομή υπάρχουν τρία σημεία αναστροφής στα οποία θα υπάρχουν κριτές της διοργάνωσης.

Σε κάθε χιλιόμετρο της αγωνιστικής διαδρομής του Μαραθώνιου και του Ημιμαραθώνιου θα υπάρχει η σχετική χιλιομετρική ένδειξη.

Οι διαδρομές των αγώνων των 5 και 10 χλμ. έχουν από ένα σημείο αναστροφής.

Παρακαλούνται οι δρομείς όλων των αγώνων να κινούνται πάντα στην δεξιά πλευρά του δρόμου σύμφωνα με το ρεύμα κυκλοφορίας εκτός από κάποια σημεία όπου η σηματοδότηση ακολουθεί το αντίθετο ρεύμα.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Η ηλεκτρονική χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί από την My Race με το σύστημα BibTagτης My Laps, όπου το chip θα βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν χρειάζεται να επιστρέψετε μετά τον αγώνα.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο.

Τάπητες ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα υπάρχουν στις εκκινήσεις των αγώνων, στις αναστροφές, στα 21,1 χλμ. (για τον Μαραθώνιο) και στον τερματισμό.

Σταθμοί Υποστήριξης – Τροφοδοσίας

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν οι ακόλουθοι σταθμοί τροφοδοσίας ανά αγώνα:

Μαραθώνιος

– Εμφιαλωμένο νερό περίπου ανά 2,5 χλμ.

– Ισοτονικό ποτό (σε ποτήρι)περίπου ανά 5 χλμ.

– Ενεργειακό τζέλ GU : στο 10ο, 20ο και 30ο χλμ.

– Μπανάνες, Coca Cola (σε ποτήρι) στους σταθμούς μετα το 30ο χλμ.

https://rhodesmarathon.gr/wp-content/uploads/2022/01/MAP-MARATHONIOS-01.svg

Ημιμαραθώνιος

– Εμφιαλωμένο νερό περίπου ανά 2,5 χλμ.

– Ισοτονικό ποτό (σε ποτήρι)περίπου ανά 5 χλμ.

– Ενεργειακό τζέλ GU : στο 10ο»