Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης – 5 χλμ.: Μετά τον κορωνοϊό, νίκησε και τον αγώνα ο Παπαδημητρίου

 Runbeat Team   12:54 21-11-2021  

Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης – 5 χλμ.: Μετά τον κορωνοϊό, νίκησε και τον αγώνα ο Παπαδημητρίου


Ο Αντώνης Παπαδημητρίου ήταν ο νικητής του αγώνα των 5 χιλιομέτρων που έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος». Ο 41χρονος δρομέας, είχε νοσήσει σοβαρά από κορωνοϊό πριν από λίγες εβδομάδες, όμως κατάφερε να τον ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό και να πάρε τη νίκη σήμερα με χρόνο 16:32.

Λίγο μετά τη νίκη του μάλιστα, ο έμπειρος δρομέας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Πριν τρεις εβδομάδες είχα κολλήσει κορωνοϊό, το πέρασα και σχετικά δύσκολα. Είχα πυρετό, ο οργανισμός μου δεν έχει ακόμα επανέλθει. Συνήθως σταματάω το καλοκαίρι τον αθλητισμό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, και το χειμώνα τον ξαναπιάνω. Μου αρέσει να τρέχω και αυτό είναι σημαντικό.

 

Ευχαριστώ τους πάντες, τρέχω χρόνια στη διοργάνωση, από το 2009 αν θυμάμαι καλά, όπου είχα πετύχει 3:33 στον μαραθώνιο. Η καταπόνηση είναι πάρα πολύ μεγάλη και σίγουρα επειδή ο πρωταθλητισμός είναι πάρα πολύ δύσκολος, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Είναι βέβαια και η ηλικία μου που είμαι 41 χρονών. Το ζητούμενο είναι να τρέχουμε όσο μπορούμε».

Δεύτερος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων αναδείχθηκε ο νεαρός Γιώργος Βαγιος με επίδοση στο 16:40, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης πίσω από Παπαδημητρίου και Μαρινάκου. Τέταρτος στη γενική κατάταξη και τρίτος στα 5 χλμ. κατετάγη ο Louis Helmouth από τη Γερμανία με 17:13.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα.