Μαραθώνιος Χονγκ Κονγκ: Ένας δρομέας νεκρός και άλλοι 43 στο νοσοκομείο

 Runbeat Team   9:29 23-01-2024  

Μαραθώνιος Χονγκ Κονγκ: Ένας δρομέας νεκρός και άλλοι 43 στο νοσοκομείο


Μία πικρή γεύση άφησε στο φινάλε του ο Μαραθώνιος του Χονγκ Κονγκ που πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή 21 Ιανουαρίου. Η είδηση του θανάτου ενός 30χρονου δρομέα κατά τη διάρκεια του ημιμαραθωνίου και το γεγονός ότι άλλοι 43 δρομείς νοσηλεύτηκαν μετά τη συμμετοχή τους σε κάποιο από τους αγώνες του Μαραθωνίου του Χονγκ Κονγ προκαλούν σοκ και μεγάλο προβληματισμό.

Ο 30χρονος δρομέας μετά τον τερματισμό του εντοπίστηκε να κάθεται κοντά στο σημείο του τερματισμού. Το προσωπικό του Μαραθωνίου τον πλησίασε και τον ρώτησε ένα χρειάζεται βοήθεια όμως εκείνος απάντησε ότι χρειαζόταν λίγη ξεκούραση και ότι ήταν καλά.

 

Λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και άφησε την τελευταία του πνοή αφού εισήχθη στο νοσοκομείο Ruttonjee στο Wan Chai.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, συνολικά 44 δρομείς είχαν εισαχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δημόσια νοσοκομεία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. Ανάμεσά τους, ήταν ο 30χρονος νεκρός, ένας που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση, οκτώ είχαν σταθεροποιηθεί και τριάντα είχαν βγει από το νοσοκομείο.