Μαρία Βασιλείου: «Το Καρτερός Run αποτελεί μία σημαντική και καινοτόμα αθλητική διοργάνωση»

 Νίκη Μηλιαράκη   10:45 11-02-2023  

Μαρία Βασιλείου: «Το Καρτερός Run αποτελεί μία σημαντική και καινοτόμα αθλητική διοργάνωση»


Ένα νέο δρομικό γεγονός έρχεται σε λίγες ημέρες στην πόλη του Ηρακλείου αναδεικνύοντας ένα κομμάτι της πόλης που έμενε ανεκμετάλλευτό όλα αυτά τα χρόνια.

Το 1ο Karteros Run διεξάγεται το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου με αφετηρία και τερματισμό το Karteros Beach Sports Center. Ουσιαστικά αποτελεί ένα παρακλάδι των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο στην ίδια περιοχή.

 

Η περιοχή έχει αναβαθμιστεί πλήρως και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους δρομείς της Κρήτης και όχι μόνο σε τέσσερις μοναδικές διαδρομές.

Πιο συγκεκριμένα για πρώτη φορά θα αξιοποιηθεί το φαράγγι του Καρτερού όπου και θα διεξαχθεί ο ορεινός ημιμαραθώνιος, ενώ έχουν επίσης προγραμματιστεί αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και 1000μ. για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Μιλώντας στο runbeat η γυμνάστρια και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, Μαρία Βασιλείου επισήμανε ότι «ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από την ομπρέλα των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Καρτερού και θα φιλοξενήσουν 14 αθλήματα σχετικά με τη θάλασσα και την παραλία.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και στο πλαίσιο αυτού διεξάγεται και το Καρτερός Run.  Είναι μία πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των Παράκτιων αγώνων», επισημαίνει η κ. Βασιλείου και τονίζει ότι για να πραγματοποιηθεί το εγχείρημα ενώθηκαν ουσιαστικά όλοι οι αθλητικοί φορείς του Ηρακλείου. «Συνδιοργανωτές είναι όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης, το ΕΑΚ Ηρακλείου, ο Σύλλογος γυμναστηρίων και όλοι τελούμε υπό τη σκέπη του Υφυπουργού κ. Αυγενάκη. Είμαστε μία μεγάλη αθλητική οικογένεια. Σκοπός των παράκτιων εγκαταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί είναι αν φιλοξενούν συνέχεια αθλητικές δραστηριότητες. Θα φιλοξενήσουμε πολλά πανελλήνια, παγκόσμια, πανευρωπαϊκά σε πολλά αθλήματα. Η αρχή έγινε πέρυσι με το παγκόσμιο του Χάντμπολ, όπου φιλοξενήσαμε ομάδες από 34 χώρες και στόχος μας είναι αυτό να συνεχιστεί».  

Στο Καρτερός Run θα υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση καθώς έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, ενώ αξίζει μία ειδική αναφορά στον ημιμαραθώνιο. Όπως μας εξηγεί η κ. Βασιλείου «ο ορεινός ημιμαραθώνιος 21χλμ θα διεξαχθεί στο φαράγγι του Καρτερού στις 4 Μαρτίου και είναι η πρώτη φορά που γίνεται αγώνας στο συγκεκριμένο μέρος. Στόχος μας είναι μετά τον αγώνα να παραδοθεί το φαράγγι στο κοινό για προπόνηση και περίπατο. Η διαδρομή θα είναι διαφορετική για τους δρομείς και διαφορετική για τους περιπατητές, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για περίπτωση κακοκαιρίας».

Τη δεδομένη στιγμή το φαράγγι του Καρτερού είναι ανοικτό μεν για τους περιπατητές, αλλά όχι προσβάσιμο σε μεγάλη απόσταση. Μετά τις εργασίες που έγιναν λόγω του αγώνα θα δοθεί στους πολίτες ένα μεγαλύτερο κομμάτι.

Οι μετέχοντες επιλέγουν τη δομή που θα πάει η συνδρομή τους

Το Καρτερός Run ξεχωρίζει για έναν ακόμη πολύ σημαντικό λόγο. Τα χρήματα από τις συμμετοχές θα δοθούν σε κοινωνικές δομές του Ηρακλείου, αλλά με έναν πολύ όμορφο και δημοκρατικό τρόπο.

«Το πολύ σημαντικό σε αυτή τη διοργάνωση είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο συμμετέχοντας αθλητής κάνοντας την εγγραφή του μπορεί να επιλέξει ο ίδιος που θα προσφερθούν τα χρήματα που θα πληρώσει για τη συμμετοχή του.

Έχουν επιλεγεί 10 κοινωνικές δομές του Ηρακλείου ανάμεσα από τις οποίες μπορεί να επιλέξει», τονίζει η κ. Βασιλείου.

Να αναφέρουμε ότι οι δομές αυτές είναι οι εξής:

Αλληλεγγύη Ηρακλείου

Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή

Ευ Ζω με τον καρκίνο

"ΑγκαλιάΖΩ" - Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου

¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ¨ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η Ροδαυγή

Στόχος-Πρόληψη

Ζωοδόχος Πηγή

Παιδικά Χωριά SOS - SOS Children's Villages Greece

ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Οι εγγραφές συνεχίζονται σε γοργούς ρυθμούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά μέχρι και τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου πατώντας ΕΔΩ.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι τη διοργάνωση του Καρτερός Run στηρίζουν τα εξής σωματεία: Heraklion Gyms, ΟΦΗ Ερασιτέχνης official, Κέντρο Άθλησης Ηρακλείου - Αθλόδραση, Πήγασος Ηρακλείου, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αθλη.Σ.Υ, Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου, Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και Χοχλιός team.