Μάριος Γιαννάκου: «Πρέπει πάντα να αναζητάς το δύσκολο γιατί αυτό σε κάνει πραγματικά σπουδαίο»

 Runbeat Team   18:17 15-03-2022  

Μάριος Γιαννάκου: «Πρέπει πάντα να αναζητάς το δύσκολο γιατί αυτό σε κάνει πραγματικά σπουδαίο»


Μία ημέρα μετά τον τερματισμό του στον εξαντλητικό αγώνα υπαραπόστασης 500 χιλιομέτρων στην Αρκτική, ο Μάριος Γιαννάκου θέλησε μέσω ανάρτησής του να ευχαριστήσει τον συναθλητή του, Russ Reinbolt με τον οποίο αγωνίστηκαν μαζί περνώντας πολλές δυσκολίες, σωματικά και ψυχικά.

«Δε πίστευα ποτέ ότι θα ήταν ο φύλακας Άγγελος μου στα δύσκολα ούτε εγώ ο δικός του» λέει μεταξύ άλλων ο Έλληνας αθλητής στην ανάρτησή του, μιλώντας για τον Reinbolt.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτησή του ο Μάριος Γιαννάκου:

«Η δύναμη της ομάδας. Τον Russ Reinbolt τον ήξερα από διαφορα videos στο internet και τον διάβαζα μέσα από το site που διατηρεί ο ίδιος γράφοντας για τις εμπειρίες του. Τι να πει κανείς για έναν άνθρωπο που έχει ολοκληρώσει 5 φορές τον σκληρό αγώνα του Russ Reinbolt στην Κοιλάδα του Θανάτου. Πραγματικός θρύλος.

 

Τα τελευταία χρόνια προσπάθησε 3 φορές να ολοκληρώσει έναν αγώνα στην Αρκτική αλλά χωρίς επιτυχία οπότε μου εξήγησε ποσό σημαντικό ήταν γι’ αυτόν και την ιδιοσυγκρασία του να ολοκληρώσει τον συγκεκριμένο αγώνα. Χαρακτηριστικά μου ανέφερε ότι νιώθει σαν να έχει μια μαϊμού πάνω στην πλάτη του η οποία κάπως πρέπει να φύγει. Γιατρός στο επάγγελμα, πολλές φορές έπαιρνε το τρένο από το Σαν Ντιέγκο όπου κατοικεί για να τον πάει στο Λος Άντζελες 180 χλμ. μακριά και γυρνούσε με τα πόδια σαν προπόνηση. Η φιλοσοφία του βασίζεται στο there is no easy days και στο ότι πρέπει πάντα να αναζητάς το δύσκολο γιατί αυτό σε κάνει πραγματικά σπουδαίο.

Δε πίστευα ποτέ ότι θα ήταν ο φύλακας Άγγελος μου στα δύσκολα ούτε εγώ ο δικός του. Η σχέση που αναπτύσσει κάνεις σε μια τέτοια συνθήκη με έναν άνθρωπο είναι μια σχέση που δύσκολα μπορεί να αποτυπώσει κάποιος πάνω σε ένα χαρτί ή ακόμη και να τις διηγηθεί. Σε ευχαριστώ για όλα Russ Reinbolt».