Σε αγώνα 500 χιλιομέτρων στην Αρκτική θα λάβει μέρος ο Μ. Γιαννάκου

 Runbeat Team   15:22 04-03-2022  

Σε αγώνα 500 χιλιομέτρων στην Αρκτική θα λάβει μέρος ο Μ. Γιαννάκου


Ο Μάριος Γιαννάκου ετοιμάζεται για ακόμα ένα τεράστιο και πολύ δύσκολο εγχείρημα, τον αγώνα 500 χιλιομέτρων στην Αρκτική. Ο Έλληνας αθλητής υπεραποστάσεων θα επιχειρήσει να τρέξει στον αγώνα Lapland Arctic Ultra, που αποτελεί δίχως αμφιβολία έναν από τους δυσκολότερους αγώνες του κόσμου.

Ο συγκεκριμένος αγώνας θα διαρκέσει 10 ημέρες με τους αθλητές να σέρνουν σε ένα έλκηθρο όλο τον υποχρεωτικό εξοπλισμό τους σε πολικές θερμοκρασίες. Ο Lapland Arctic Ultra θα γίνει στην Σουηδική Λαπωνία με ημέρα εκκίνησης την Κυριακή, 6 Μαρτίου και για να λάβει κάποιος μέρος χρειάζεται να έχει πραγματοποιήσει πολύ έντονες και σκληρές προπονήσεις, σε διαφορετικές προπονητικές ζώνες.

 

Ο Μάριος Γιαννάκου είναι αθλητής της ομάδας Kasimis Training, η οποία αναφορικά με την προπόνησή του τονίζει σε ανάρτησή της: «Ο Mάριος έχει προπονηθεί σκληρά σε όλες τις προπονητικές ζώνες, έντονες διαλειμματικές προπονήσεις για την αύξηση της μέγιστης πρόσληψης οξυγόνου και του αναερόβιου κατωφλιού, προπονήσεις σέρνοντας λάστιχο σε ανηφόρες, ειδικές μεγάλες προπονήσεις παρόμοιες με τον ρυθμό του αγώνα σε χιονισμένο τερέν κουβαλώντας έλκηθρο 10+ kg. Ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης για να ανταποκριθεί στον αυτόνομο σκληρό δεκαήμερο αγώνα του Αρκτικού Κύκλου».

Ο Έλληνας αθλητής έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες υπεραποστάσεων τα τελευταία χρόνια, σε αντίξοες συνθήκες, μεταξύ των οποίων ο μαραθώνιος στον Αρκτικό Κύκλο το 2018, ο αγώνας στην έρημο Αλ Μαρμούμ στο Ντουμπάι επίσης το 2018, αλλά και ο πολύ δύσκολος αγώνας στην Κόστα Ρίκα το 2020.