Με αυστηρούς ελέγχους πλέον τα διεθνή Μedia που καλύπτουν τους ελίτ στη Κένυα μετά τη συνωμοσία ντόπινγκ

 Runbeat Team   2021-05-03 12:02  

Με αυστηρούς ελέγχους πλέον τα διεθνή Μedia που καλύπτουν τους ελίτ στη Κένυα μετά τη συνωμοσία ντόπινγκ


Ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο απασχολεί τις αρχές αλλά και τον αθλητικό κόσμο στην Κένυα είναι η εμφάνιση της συνωμοσίας εναντίον της. Όπως αποκαλύφθηκε πριν μερικές μέρες, μία διεθνής συνωμοσία έχει σκοπό να αμαυρώσει την αθλητική εικόνα της Κένυας με ψευδείς κατηγορίες για ντόπινγκ σε αθλητές της χώρας, με απώτερο σκοπό τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες διοργανώσεις.

 

Πλέον αποφασίστηκε πως τα διεθνή Media τα οποία θα καλύπτουν τους ελίτ αθλητές στην Κένυα θα πρέπει να περνούν από αυστηρούς ελέγχους, κάτι το οποίο θα διασφαλίσει και την κατάλληλη πληροφόρηση προς τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Ίτεν της Κένυας ανακοίνωσε πως πλέον θα πρέπει όσοι δημοσιογράφοι πηγαίνουν εκεί για ρεπορτάζ, θα πρέπει να έχουν ειδική, γραπτή άδεια από την Ομοσπονδία της Κένυας και να έχουν αναφέρει εκ των προτέρων τον λόγο της επίσκεψής τους στη χώρα. Επίσης θα πρέπει να είναι σε θέση να προσκομίσουν αποδείξεις ότι εργάζονται για ένα αναγνωρισμένο όμιλο Media, δίνοντας παράλληλα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα τους ζητηθούν από την Ομοσπονδία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε να επιβληθούν οι μέγιστες δυνατές ποινές στους συλληφθέντες των προηγουμένων ημερών, εάν αυτοί κριθούν ένοχοι για προδοσία και συνομωσία κατά των αθλητών.