Με επιτυχία για ακόμα μία φορά πραγματοποιήθηκε το «Τρέχω και Ανακαλύπτω την Ηρακλειά»

 Runbeat Team   21:35 10-07-2024  

Με επιτυχία για ακόμα μία φορά πραγματοποιήθηκε το «Τρέχω και Ανακαλύπτω την Ηρακλειά»


Για 6η φορά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διοργάνωση «Τρέχω και Ανακαλύπτω την Ηρακλειά». Διαβάστε παρακάτω την ενημέρωση των διοργανωτών.

Με χαρά πραγματοποιήσαμε και φέτος την 6η μας διοργάνωση «Τρέχω και Ανακαλύπτω την Ηρακλειά» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Οι δρομείς και οι επισκέπτες/συνοδοί που μας τίμησαν για ακόμη μια φορά με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Ένα νησί που γέμισε ασφυκτικά με κόσμο, χαμόγελα και αθλητικές εμφανίσεις, όσο και τσάντες θαλάσσης και αντιηλιακά. Είχαμε συμμετοχές, από Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Φιλιατρά, Θήβα, Λεχαινά, Λειβαδιά, Λαμία, Αμοργό, Νάξο, Σχοινούσα, Σύρο, Μύκονο, Αθήνα, Σουηδία, Γαλλία, Ολλανδία και άλλες περιοχές της υπέροχης υδρογείου μας.

Δόθηκε σε όλους μας η ευκαιρία, να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητά μας και να απολαύσουμε ένα τετραήμερο για τους περισσότερους ταξίδι , στο κέντρο του Αιγαίου. Το ίντερνετ και οι προσωπικοί λογαριασμοί όλων μας, έχουν αρχίσει να παίρνουν φωτιά , με τα ποστ και τις ανακοινώσεις για την εκδήλωση Τρέχουμε στην Ηρακλειά.

Για ακόμη μια φορά,να πούμε, πως στόχος μας είναι η άθληση, η ξεκούραση, ο τουρισμός, η διασκέδαση. Πρωτίστως όμως, όλα να έχουν ένα αίσιο τέλος. Και αυτό σε αγωνιστικό επίπεδο, επετεύχθη για ακόμη μια φορά. Όλοι όσοι έτρεξαν, επέστρεψαν υγιείς και με γεμάτες τις μνήμες των τηλεφωνικών συσκευών τους.

Να ευχαριστούμε, το προσωπικό του Ιατρείου της Ηρακλειάς για την "υποστήριξή τους», όπως και τους φίλους πλέον και διασώστες της ΕΔΟΚ Αμοργού για την ασφάλεια που μας εμπνέουν με την παρουσία τους.

Ένα ακόμη ευχαριστώ, ανήκει στους κατοίκους του νησιού, που έβαλαν πλάτη και στήριξαν την διοργάνωση και αφιέρωσαν εθελοντικά χρόνο για να μας βοηθήσουν.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής. 

Το γραφείο αθλητισμού ΛΣ - ΕΛ/ΑΚΤ, φώναξε για ακόμη μια φορά «Παρόν» και με το πρόγραμμα ¨Ανοίγουμε Πανιά¨, πρόβαλλε τον αθλητισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Ιστιοπλοΐας Αντ/ρχος Λ.Σ. Μπουγιούρης Αντώνης και η Υπ/ρχοςΛ.Σ. Μαντζαράκη Ευτυχία δίδαξαν τα μυστικά της Ιστιοπλοίας σε θεωρία και πράξη με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προηγούμενο! 

Ανέλαβε δε, την γραμματεία του αγώνα μας, εκπαίδευσε μικρούς και μεγάλους σε αθλητικές δράσεις και βοήθησε στην διοργάνωση του mini Τουρνουά Beach Volley που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχη δέκα (10) ομάδων!!!!

Επιπροσθέτως πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, για θέματα σωστής διατροφής από την Κλινική και αθλητική διατροφολόγο της Εθνικής ομάδας στίβου κυρίας Μπαρμπαρούση Ειρήνης, καθώς και για θέματα Διαδικτυακών προκλήσεων της Σημερινής εποχής και πρακτικές αντιμετώπισής τους, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. από τον ψυχολόγο της Υπηρεσίας Αστυνόμο Α΄Υγειονομικού Δρ Νάκο Γεώργιο.

Νικητές των αγώνων 

10km Mix trail

1ος Μιχάλης Γαβαλάς                      1η Παναγιωτοπούλου Ειρήνη

2ος Χατχηρήγας Αντώνης                             2η Γεωργαράκου Κυριακή

3ος Κωνσταντινίδης Μιχάλης         3η Αλεξανδροπούλου Βασιλική

10k Road Run

1ος Σαρρής Αθανάσιος                      1η Χατζηρήγα Αγγελική

2ος Δρόσος Στέλιος                                           2η Μπάστα Σταματία

3ος Le Gall Christos                                           3η Ανεβλαβή Ελισάβετ

6k Mix Trail

1ος Νεκτάριος Κωβαίος                    1η Μαρίτσα Ιωάννα

2ος Παπαγιάννης Χρήστος                             2η Κουτρη Αγγελική

3ος Μπερερής Γεώργιος                   3η Μυλωνά Ροδάνθη

Ένα μεγάλο ευχαριστώ , στις εταιρείες που στήριξαν τον αγώνα μας και με την χορηγία τους, βοήθησαν να έρθει εις πέρας το δύσκολο έργο των διοργανωτών. Ελπίζουμε να σας έχουμε και πάλι μαζί μας, αρωγούς και γιατί όχι και δρομείς την επόμενη χρονιά.