Με πληρότητα συμμετοχών διεξάγεται την Παρασκευή 23/6 το «Τρέχω-Ανακαλύπτω την Ηρακλειά»

 Runbeat Team   13:16 21-06-2023  

Με πληρότητα συμμετοχών διεξάγεται την Παρασκευή 23/6 το «Τρέχω-Ανακαλύπτω την Ηρακλειά»


Αρκετοί είναι οι δρομείς που θα δώσουν και φέτος το «παρών» στον αγώνα «Τρέχω-Ανακαλύπτω την Ηρακλειά», ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί μεθαύριο Παρασκευή 23/6.

Το γεγονός ότι οι μετέχοντες συνδυάζουν το τρέξιμο με τις ομορφιές της περιοχής κάνει κάθε χρόνο και πιο δημοφιλή των αγώνα. Φέτος υπήρξε sold out από τις αρχές Ιουνίου κι έτσι οι αγώνες των 10 και 6 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή δεκάδων δρομέων.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη 22 Ιουνίου με night party, ενώ μετά τις απονομές θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι. Επίσης έχει προγραμματιστεί για το σαββατοκύριακο τουρνουά beach volley, basket tournament και άλλες δράσεις.

Ο αγώνας των 10χλμ θα ξεκινήσει στις 18:15 και πρόκειται για μία μικτή διαδρομή καθώς τα πρώτα 4,5χλμ οι δρομείς θα κινηθούν στην άσφαλτο και τα τελευταία 5,5χλμ σε ορεινά και χωμάτινα μονοπάτια.

 

Πρόκειται για μία κυκλική διαδρομή με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7km) κα θα συνεχίσουν προς το χωριό του Παναγιά. Οι δρομείς στρίβουν δεξιά σε σηματοδοτημένο μονοπάτι και αφού περάσουν από τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος τερματίζουν στην Πλατεία Φάνης Γαβαλάς στο λιμάνι του Άγιου Γεώργιου.

Υπάρχει αγώνας 10χλμ και μόνο σε ασφάλτινη διαδρομή που θα ξεκινήσει επίσης στις 18:15.

Η διαδρομή είναι παλίνδρομη, με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα κινηθούν προς την παραλία Λιβάδι (1,7χλμ) και θα συνεχίσουν προς το χωριό Παναγιά (4,3χλμ), όπου μετά από 700μ. θα πραγματοποιήσουν αναστροφή και κινούμενοι/ες στην αντίθετη διαδρομή θα τερματίσουν στην Πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.

Το πρώτο κομμάτι είναι ανηφορικό μέχρι να βρεθείτε στο χωριό (Παναγιά) και μετά αντίστροφα κατηφορικό.

Όσον αφορά στον αγώνα των 6χλμ θα ξεκινήσει στις 18:20 και θα κινηθεί κυκλικά με εκκίνηση το λιμάνι του οικισμού Αγίου Γεωργίου. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Φάνη Γαβαλά με κατεύθυνση προς τον παραδοσιακό οικισμό Άγιος Αθανάσιος (1.700μ περίπου). Σε προκαθορισμένο σημείο θα υπάρχει εθελοντής που θα υποδεικνύει στους δρομείς να στρίψουν στο μονοπάτι με κατεύθυνση την παραλία Λιβάδι (αριστερά). Εκεί μετά από 1.000μ (χωματόδρομος/αγροτικός) οι δρομείς θα οδηγηθούν στην άσφαλτο και στρίβοντας αριστερά θα κατευθυνθούν προς το λιμάνι για τον τερματισμό. Ήπιας δυσκολίας αγώνας.

Τέλος, θα διεξαχθεί και ένας αγώνας για παιδιά που θα ξεκινήσει στις 18:00 από την πλατεία Φάνη Γαβαλά στο λιμάνι της Ηρακλειάς, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο τερματισμός.