Ένα πενθήμερο εορταστικών αθλητικών δράσεων στην Ηρακλειά

 Runbeat Team   9:28 26-06-2023  

Ένα πενθήμερο εορταστικών αθλητικών δράσεων στην Ηρακλειά


Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά το “Τρέχω- Ανακαλύπτω την Ηρακλειά”.

Ουσιαστικά στήθηκε στην Ηρακλειά μία πενθήμερη αθλητική γιορτή, η οποία κορυφώθηκε με τους αγώνες του Σαββάτου 24/06.

Ήταν μία καλή ευκαιρία για τους επισκέπτες συμμετέχοντες να συνδυάσουν τις διακοπές με την άθληση στο ''μαγικό νησί'' των Μικρών Κυκλάδων.

 

Συνολικά 171 δρομείς πήραν μέρος, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ενώ σημειώθηκαν και καλές επιδόσεις τόσο στον μικτό αγώνα 10χλμ, όσο και στους αγώνες δρόμου 10 και 6 χιλιομέτρων.

Η διοργάνωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγώνα των παιδιών και συνεχίστηκε με τον μικτό (δρόμου και trail) αγώνα των 10χλμ.

Εκεί νικητής αναδείχτηκε ο Μιχάλης Γαβαλάς, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Σταύρος Κουτσοθανάς και τρίτος ήταν ο Ηλίας Μάνης. Η Κατερίνα Τσιλιμπάρη έκοψε το νήμα από τις γυναίκες και ακολούθησαν οι Βάσω Αλεξανδροπούλου και Παναγιώτα Νομικού.

Στα 10χλμ δρόμου την πρώτη θέση κατέκτησε ο Στέργιος Κραϊάς, δεύτερος ήταν ο Θεόδωρος Αναστασιάδης και τρίτος ο Φώτης Σαμαριώτης. Νικήτρια ήταν η Διδώ Δημητριάδου, στη 2η θέση τερμάτισε η Λίνα Πιτσαρή και στην 3η η Σταματία Μπάστα.

Τέλος, ο Νεκτάριος Κωβαίος ήταν ο νικητής στα 6χλμ, ενώ ακολούθησε στη 2η θέση ο Μισέλ και τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Χαρίτσης.

Από τις γυναίκες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ιωάννα Μαρίτσα, 2η ήταν η Μαρία Μπαστάκη και 3η η Αγγελική Κούρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν αρκετές παράλληλες δράσεις, κυρίως με παιχνίδια στην άμμο, αλλά και μαθήματα ξιφασκίας, μπάσκετ, βόλεϊ και πολλά άλλα...