Με κορυφαίους δρομείς θα διεξαχθεί ο 7ος Polygyros Run Halkidiki στις 27 Αυγούστου

 Runbeat Team   10:46 22-08-2023  

Με κορυφαίους δρομείς θα διεξαχθεί ο 7ος Polygyros Run Halkidiki στις 27 Αυγούστου


Με τη συμμετοχή κορυφαίων δρομέων θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου ο 7ος Αγώνας Δρόμου Polygyros Run Halkidiki, τον οποίο διοργανώνει ο  Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν μερικούς από τους σπουδαίους δρομείς που θα βρεθούν στην εκκίνηση είτε του αγώνα των 5χλμ, είτε αυτή των 14,6 χιλιομέτρων. Αθλητές και αθλήτριες με σπουδαίες επιδόσεις στο ενεργητικό τους.

Οι εγγραφές συνεχίζονται ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ

 

Όπως αναφέρουν στην ενημέρωσή τους οι διοργανωτές στον 7ο «Πολύγυρος Run Χαλκιδική» θα αγωνιστεί η νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών 2022, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, την οποία παρουσιάζουν ως εξής: «Καλωσορίζουμε μια αθλήτρια με τεράστια ψυχική δύναμη, ξεπερνώντας σοβαρότατα προβλήματα υγείας, μας δείχνει το δρόμο της ελπίδας, το δρόμο της νίκης». 

Παρών θα είναι και ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 10.000 μέτρα και του Ευρωπαϊκού ρεκόρ στα 1500 και 5000 μέτρα στην κατηγορία ΑμεΑ Τ44, Νίκος Χριστοδουλής από τον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, ο οποίος επίσης θα αγωνιστεί στα 5χλμ, όπως και ο Νίκος Παρθένης που στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου είχε διανύσει την απόσταση σε 15:33.

Στην εκκίνηση των 14,6χλμ θα βρίσκεται η Σόνια Τσεκίνι. «Μια από τις σημαντικότερες μαραθωνοδρόμους της Ελλάδος. Μια Πρωταθλήτρια με τεράστια ψυχική δύναμη, τερμάτισε 1η στον 15ο Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, ενώ παράλληλα έκανε χημειοθεραπείες, μας δείχνει το δρόμο της ελπίδας, το δρόμο της νίκης. Μας στέλνει το μήνυμα : Να μην τα παρατάμε ποτέ!», η αναφορά στο πρόσωπό της.

Στον ίδιο αγώνα θα συμμετάσχει επίσης ένας από τους σημαντικότερους μαραθωνοδρόμους της Ελλάδας (2:31), ο Γιάννης Κρέκας, αλλά και ο «θρύλος» των ορεινών αγώνων Γιάννης Κουρκουρίκης και ο επίσης εξαιρετικός δρομέας ορεινών αγώνων Βαγγέλης Νούλας.

Τα 14,6 χιλιόμετρα έχουν επιλέξει και οι Άγγελος Φραγκούλης, Θωμάς Παρτσάνης, Απόστολος Κατσαβρίας , Κωνσταντίνος Πανταζής, Γιώργος Κατσάνης, αλλά και η Βούλα Τζεβελέκη που έγινε η πρώτη Ελληνίδα 75+ ετών που τερμάτισε σε μαραθώνιο.

Η γεννηθείσα το 1946 δρομέας σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στην πρόσφατη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου 2022 της Αθήνας.