Με «λαγό» τον Smith θα κυνηγήσει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ μαραθωνίου ο Abdi

 Runbeat Team   15:00 16-10-2021  

Με «λαγό» τον Smith θα κυνηγήσει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ μαραθωνίου ο Abdi


Πανέτοιμος για να σπάσει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ σε μαραθώνιο είναι ο Bashir Abdi, που θα λάβει μέρος στον αγώνα του Ρότερνταμ την επόμενη Κυριακή (24/10).

Ο Βέλγος έχει ως μοναδικό στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ Ευρώπης, του οποίου κάτοχος είναι ο Kaan Kigen Ozbilen με 2:04:16. Η σημασία που έχει για τον ίδιο μάλιστα ο συγκεκριμένος αγώνας αντικατοπτρίζεται και στον «λαγό» τον οποίο επέλεξε, τον κορυφαίο Jake Smith. Ο νεαρός βρετανός που είχε εκπλήξει τους πάντες όταν αγωνιζόμενος ως pacemaker κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επιστρέφει στα… κανονικά του καθήκοντα με σκοπό να βοηθήσει τον Abdi να επιτύχει τον μεγάλο στόχο του.

 

Ο Smith έχει λάβει εντολή να οδηγήσει τον Bashir Abdi στο να περάσει το σημείο του ημιμαραθωνίου στο Ρότερνταμ σε 62:00 με 62:15 λεπτά, κάτι το οποίο προφανώς σημαίνει ότι έχει ως ξεκάθαρο στόχο έναν sub 2:04 μαραθώνιο, για να συντρίψει και όχι απλά να σπάσει το Ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι εάν o Bashir Abdi έχει ατομικό ρεκόρ σε μαραθώνιο 2:04:49, από τον αγώνα στο Τόκιο την 1η Μαρτίου 2020, εκεί όπου είχε σημειώσει και εθνικό ρεκόρ. Ο Βέλγος πρωταθλητής προετοιμάζεται πυρετωδώς τις τελευταίες εβδομάδες, με πολλές και έντονες προπονήσεις.