Με σπουδαίες συμμετοχές ξεκινά από τις Βερμούδες το Σάββατο η σειρά Continental Tour

 Runbeat Team   10:44 06-04-2022  

Με σπουδαίες συμμετοχές ξεκινά από τις Βερμούδες το Σάββατο η σειρά Continental Tour


Το προσεχές Σάββατο 9 Απριλίου ανοίγει η αυλαία της σειράς των World Athletics Continental Tour με τους αγώνες της USATF στο στάδιο Flora Duffy στις Βερμούδες.

Το «παρών» αναμένεται να δώσουν οκτώ Ολυμπιονίκες, ενώ ξεχωρίζουν τα ονόματα των  Noah Lyles, Jasmine Camacho-Quinn, Grant Holloway και Shericka Jackson

 

Δύο μεταλλιούχοι και τρεις από τους τέσσερις πρώτους τερματίσαντες στα 200 μέτρα των ανδρών στο Τόκιο θα αγωνιστούν στα 100μ. Ο Kenny Bednarek και ο Lyles κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στα 200μ. στο Τόκιο, ενώ ο Erriyon Knighton ήταν τέταρτος. Αυτή η τριάδα θα αναμετρηθεί με τον Marvin Bracy, τον χάλκινο Παγκόσμιο πρωταθλητή στα 60 μέτρα στο Βελιγράδι, αλλά και τους Yohan Blake (Τζαμάικα) και Ronnie Baker (ΗΠΑ).

Στα 110μ. εμπ. ξεχωρίζει η παρουσία του χρυσού Παγκόσμιου πρωταθλητή στον κλειστό στίβο στα 60μ. εμπ., Holloway , ο οποίος θα έχει ως κύριο αντίπαλό του τον Τζαμαϊκανό  Damion Thomas.

Στα 100μ. εμπ. των γυναικών θα βρεθεί σε θέση εκκίνησης η Camacho-Quinn από το Πουέρτο Ρίκο, η οποία σημείωσε 12.26 στη νίκη της στο Τόκιο. Κύρια αντίπαλός της θα είναι η «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου στα 60μ. εμπ., η Αμερικανίδα Gabbi Cunningham. Μαζί τους θα αγωνιστούν και οι Christina Clemons και Chanel Brissett από τις ΗΠΑ. Η Camacho-Quinn θα τρέξει και στα 200μ., όπου κύριες αντίπαλές της θα είναι η Βρετανίδα Jodie Williams, η Anthonique Strachan από τις Μπαχάμες και η Τζαμαϊκανή Briana Williams.

Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης των 100μ. στο Τόκιο, Jackson, επιστρέφει στη δράση και θα αγωνιστεί στα 400μ. μαζί με τον Wadeline Jonathas. Ο Ολυμπιονίκη στα 400μ., Steven Gardiner από τις Μπαχάμες θα αγωνιστεί στα 200 μέτρα και θα αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή κλειστού στίβου τον Jereem Richards και τον Aaron Brown.

Η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης των 200 μέτρων, η Αμερικανίδα Gabby Thomas, η οποία είναι σε εξαιρετική κατάσταση θα αγωνιστεί στα 100 μέτρα μαζί με τις συμπατριώτισσές της Teahna Daniels, Javianne Oliver και Tamara Clark.

Η Ajee' Wilson έφυγε με το χρυσό στα 800 μέτρα στο Βελιγράδι τον περασμένο μήνα και τώρα κάνει το ντεμπούτο της τον ανοικτό στίβο, ενώ η Janieve Russell από την Τζαμάικα, η οποία τερμάτισε τέταρτη στα 400μ. εμπ. στο Τόκιο θα βρεθεί στην εκκίνηση του αγωνίσματος με κύρια αντίπαλό της την Ashley Spencer. Στα 1500 μέτρα ανδρών, ο Brahim Kaazouzi από το Μαρόκο έχει τον ταχύτερο χρόνο από τους αγωνιζόμενους με 3:31.62.

Η Βρετανίδα Abigail Irozuru ξεχωρίζει στο μήκος γυναικών, η Τζαμαϊκανή Shanieka Ricketts στο τριπλούν και στο ύψος η Rachel McCoy και η Inika McPherson.

Στο τριπλούν των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία των Chris Benard και Jah-Nhai Perinchief.