Μεγάλη αναμένεται η αποστολή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο του Όρεγκον

 Runbeat Team   8:42 30-06-2022  

Μεγάλη αναμένεται η αποστολή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο του Όρεγκον


Μεγαλώνει η λίστα με τους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 15-24 Ιουλίου.

Με βάση την ανανεωμένη λίστα της κατάταξη που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, στους αγώνες του Όρεγκον προκρίνονται δέκα αθλητές και αθλήτριες με βάση ranking, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής κλείνουν στις 3 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα το εισιτήριο έχουν εξασφαλίσει  η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος (28/32), η Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν (28/32), η Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ (32/32), η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία (27/32), ο Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία ανδρών (23/32) και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία (26/32).

Εντός πρόκρισης με το σύστημα ranking είναι και ο πρωταθλητής του βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, αλλά και οι πρωταθλήτριες Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Έφη Κουρκουτσάκη.

Πολύ κοντά σε πρόκριση βρέθηκαν οι άλτες του τριπλούν Ανδρέας Πανταζής (34/32) και Νίκος Ανδρικόπουλος (35/32), αλλά και ο Δημήτρης Τσιάμης (39/32), που αν δεν είχε χάσει το Βαλκανικό, λόγω του covid-19 θα είχε κλείσει θέση στη διοργάνωση. Αρκετά κοντά κινήθηκαν και οι αθλήτριες των ψηλών εμποδίων Αναΐς Καραγιάννη (44/40) και Ελισάβετ Πεσιρίδου (45/40). Η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα μπορούσε να ήταν εντός πρόκρισης, αν δεν είχε χάσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης, έναν αγώνα, που θα της έδινε πολύτιμους βαθμούς.

Ήδη την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει με όριο επτά αθλητές και αθλήτριες και συγκεκριμένα οι Τεντόγλου (μήκος), Στεφανίδη (επί κοντώ), Καραλής (επί κοντώ), Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Ντρισμπιώτη (βάδην), Τζένγκο (ακοντισμός) και Φραντζεσκάκης (σφυροβολία).