Μεγάλη μάχη μεταξύ Hassan και Kipyegon με νικήτρια την τελευταία (vid)

 Runbeat Team   3:00 10-09-2021  

Μεγάλη μάχη μεταξύ Hassan και Kipyegon με νικήτρια την τελευταία (vid)


Ο αγώνας των 1.500μ. γυναικών ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση κατά τη χθεσινή τελευταία ημέρα του τελευταίου Wanda Diamond League της Ζυρίχης.

Από τη στιγμή που η «χρυσή» Ολυμπιονίκης στα 5000μ και 10.000μ, Sifan Hassan, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί απέναντι στην «χρυσή» Ολυμπιονίκη των 1.500μ., Faith Kipyegon, ο αγώνας θεωρήθηκε ιστορικός. Και έτσι ήταν.

Η πρώτη συνάντηση των δύο γυναικών ήταν στην Φλωρεντία τον Ιούνιο, όπου η Hassan νίκησε την Kipyegon. Η τελευταία πήρε ρεβάνς στο Μονακό τον Ιούλιο, αλλά και τον Αύγουστο στην Ολυμπιάδα, όπου εκμεταλλεύτηκε την κούραση της Hassan (πήρε μέρος σε τρία αγωνίσματα 1.500μ., 5.000μ., 10.000μ.) τερματίζοντας πρώτη την ίδια ώρα που η Ολλανδέζα ήταν 3η. Κάθε μεταξύ τους αναμέτρηση, ωστόσο, δεν μπορεί παρά να κλέβει την παράσταση.

Από τα πρώτα μέτρα της κούρσας η μία είχε μάτια μόνο για την άλλη. Η Kipyegon πήρε το προβάδισμα αμέσως μετά το καμπανάκι του τελευταίου γύρου, η Hassan ακολουθούσε από κοντά. Η Κενυάτισσα μπήκε στην τελική ευθεία και ανέβασε το ρυθμό της, όμως η Ολλανδέζα την ακολούθησε και στα τελευταία μέτρα έδειξε ικανή να την περάσει. Ωστόσο η Kipyegon άντεξε στην πίεση και έκοψε πρώτη το νήμα με χρόνο 3: 58.33, ενώ ακολούθησε η Hassan με 3: 58.55. Η Αμερικανίδα Josette Norris πήρε την τρίτη θέση στις 4: 00.41.