Μεγάλος νικητής στον Μαραθώνιο της Σμύρνης ο Getachew

 Runbeat Team   18:30 11-04-2021  

Μεγάλος νικητής στον Μαραθώνιο της Σμύρνης ο Getachew


Ολοκληρώθηκε σήμερα ο πρώτος διεθνής Μαραθώνιος της Σμύρνης στην Τουρκία, με τη συμμετοχή αρκετών ελίτ αθλητών. Ο συγκεκριμένος Μαραθώνιος, με όνομα «Marathonİzmir» έγινε για δεύτερη φορά στην ιστορία, με τη μόνη διαφορά ότι φέτος ήταν ανοικτή και για δρομείς από άλλες χώρες, εκτός Τουρκίας.

Ο Μαραθώνιος σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, κάτι το οποίο βοήθησε τους δρομείς να αποδώσουν καλύτερα. Ενδεικτικό είναι ότι ο Tsegaye Getachew τερμάτισε πρώτος με 2.09.35, πραγματοποιώντας τον καλύτερο χρόνο που έχει γίνει ποτέ στην Τουρκία σε Μαραθώνιο. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αιθίπας Balew Yihunie με 2.09.38, αφήνοντας πίσω του τον Κενυάτη Edwin Kipngetich για μόλις τρία δευτερόλεπτα (2.09.41). Για την οικοδέσποινα Τουρκία, τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Ufuk Arda, που τερμάτισε 15οςμε 2.25.39.

 

Νικήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Κενυάτισσα Betelhem Moges με χρόνο 2.25.25, με την συμπατριώτισσά της, Letebrhan Haylay Gebreslasea να βγαίνει δεύτερη και την Judith Jeptum Korir να τερματίζει τρίτη με 2.26.52. Άξιο αναφοράς είναι πως οι πρώτες τρεις στον Μαραθώνιο της Σμύρνης είναι από την Κένυα, με την Dilan Atak από την Τουρκία να τερματίζει με 2.50.18 στην όγδοη θέση.

Στο πλαίσιο του «Marathonİzmir» έγινε και ένας αγώνας 10 χιλιομέτρων, με τον Roncer Kipkorir να είναι ο νικητής στους άνδρες και την Stela Rutto στις γυναίκες. Συνολικά στον Μαραθώνιο έλαβαν μέρος 311 αθλητές από διάφορες χώρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πήραν καλές θέσεις οι δρομείς της Volare Sports, μεταξύ των οποίων η Letebrhan Haylay Gebreslasea και ο Denis Kipngeno.

Δείτε στιγμές από τον αγώνα και τον τερματισμό των Getachew και Moges: