Μετατρέψτε την άρνηση σε κίνητρο

 Runbeat Team   17:51 15-01-2021  

Μετατρέψτε την άρνηση σε κίνητρο


Η καθημερινότητα και οι ευθύνες που προκύπτουν από αυτήν, πολλές φορές γεμίζουν το μυαλό μας με αρνητικές σκέψεις, οι οποίες εμποδίζουν ακόμη και την προπόνηση μας.

Υπάρχουν στιγμές που όλοι οι δρομείς έχουν υπάρξει σκληροί με τον εαυτό τους και θέτουν εμπόδια ακόμη και στην προπόνηση τους μέσω του αρνητικού σκεπτικού. Αν έχετε θετική και αισιόδοξη σκέψη τότε θα παρατηρήσετε ότι όλη σας η ζωή μπορεί να έχει θετικές εξελίξεις.

Παρόλο που είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχετε και κάποιες πιο δύσκολες και στενάχωρες μέρες, υπάρχουν λύσεις ώστε να αντιμετωπίσετε την αρνητικότητα.

Υπάρχει περίπτωση να είστε θυμωμένοι είτε με κάποιο μέλος της οικογένειας, με κάποιο φίλο σας, είτε με κάποιο άτομο από το χώρο εργασίας σας. Πηγαίνετε για τρέξιμο, σκεφτείτε τι μπορείτε να αλλάξετε και τι σας κάνει χαρούμενο. Ενώ τρέχετε θα μπορείτε να εξετάσετε οπτικές που τη στιγμή του θυμού, δεν βλέπατε καθαρά. Σκεφτείτε τι θα θέλατε να πείτε στο άτομο αυτό και αντιμετωπίστε την απογοήτευση και το θυμό σας στην προπόνηση δίνοντας περισσότερη ένταση στην άσκηση.

Οι δρομείς πολλές φορές αμφιβάλλουν για την προπόνηση τους. Ανησυχούν ότι ίσως δεν θα καταφέρουν να τερματίσουν στον επόμενο αγώνα και ότι οι χρόνοι του δεν δείχνουν κάποια βελτίωση. Κάντε μια προπόνηση χωρίς να σκεφτείτε το χρόνο σας και θα δείτε ότι αμέσως θα υπάρχει κάποια βελτίωση. Αν και πάλι νιώθετε απροετοίμαστοι αυξήστε την προπόνηση σας και προσπαθήστε να σταματήσετε να ανησυχείτε για την επίδοση σας γιατί σημασία πάνω απ’ όλα έχει η συμμετοχή. 

Υπάρχουν ακόμη και κάποιοι που σκέφτονται ότι δεν είναι καλοί στο τρέξιμο, είτε ακόμη ότι φαίνονται παράξενοι επειδή τρέχουν. Σταματήστε να γεμίζετε με αμφιβολίες το μυαλό σας. Τρέχετε και αυτό από μόνο του είναι κάτι αξιοθαύμαστο, γιατί κρατάτε τόσο το σώμα σας όσο και το πνεύμα σας υγιή. Επικεντρωθείτε στα θετικά της άσκησης. Αν νιώθετε ότι σας χλευάζουν επειδή γυμνάζεστε σκεφτείτε θετικά και θυμηθείτε τα οφέλη που σας προσφέρει το τρέξιμο.

Αλλάξτε το σκεπτικό σας και την ψυχολογία σας και θα δείτε ότι αυτό θα σας ωφελήσει σε όλους του τομείς της ζωή σας.