Mo Farah: Έτρεξε τον τελευταίο του μαραθώνιο στο Λονδίνο και αποσύρεται τον Σεπτέμβριο

 Runbeat Team   14:42 26-04-2023  

Mo Farah: Έτρεξε τον τελευταίο του μαραθώνιο στο Λονδίνο και αποσύρεται τον Σεπτέμβριο


Η εξαιρετική επίδοση του Κενυάτης Kelvin Kiptum (2:01:27) έκλεψε τις εντυπώσεις στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, ωστόσο, υπήρξαν και άλλα αξιοσημείωτα γεγονότα στο συγκεκριμένο αγώνα.

Όπως το γεγονός ότι ο Sir Mo Farah έτρεξε τον τελευταίο μαραθώνιο της καριέρας του και μάλιστα τερμάτισε ένατος με επίδοση 2:10:28. Στα 40 του χρόνια ο θρυλικός δρομέας, που έχει κερδίσει αμέτρητα μετάλλια στα 5.000 και 10.000 μέτρα σε Ολυμπιάδες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παραμένει σε εξαιρετική φόρμα.

 

Παρόλα αυτά έχει αποφασίσει ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που θα αγωνιστεί. Την περασμένη Κυριακή έτρεξε τον τελευταίο του μαραθώνιο και τον Σεπτέμβριο θα τρέξει τον τελευταίο του αγώνα μετέχοντας στον Great North Run.

«Το Great North Run θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας και θα αποτελέσει το τέλος της καριέρας μου», είπε ο μεγαλύτερος δρομέας αποστάσεων της Βρετανίας μετά την ολοκλήρωση του μαραθωνίου του Λονδίνου.

Η Fara θα τρέξει το Great Manchester 10χλμ τον Μάιο και στη συνέχεια θα αποχαιρετήσει τους δρόμους του Tyneside.

Όπως είπε: «Δε θα συμμετάσχω σε κανέναν αγώνα πίστας. Η πίστα έχει τελειώσει. Απλώς θα κάνω μερικούς ακόμη αγώνες στο δρόμο και θα κουνήσω το χέρι στο πλήθος. Είναι η σωστή απόφαση και ελπίζω ότι θα καταφέρω να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου ενώ θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το άθλημα».