Monaco Run: «Σύγκρουση» Christensen και Lilleso, του «αύριο» της Δανίας

 Runbeat Team   20:03 11-02-2022  

Monaco Run: «Σύγκρουση» Christensen και Lilleso, του «αύριο» της Δανίας


Δίχως τους κορυφαίους Γάλλους δρομείς της χώρας, αλλά με δύο πολύ δυνατά ονόματα θα διεξαχθεί ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων στο πλαίσιο του Monaco Run την ερχόμενη Κυριακή (13/02).

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τις συμμετοχές του αγώνα και ανάμεσα στους δρομείς που θα κυνηγήσουν μία καλή επίδοση θα βρίσκονται τα δύο παιδιά – θαύματα της Δανίας, ο Joel Ibler Lilleso και ο Axel Vang Christensen.

 

Οι δύο νεαροί, 18 και 17 ετών αντίστοιχα, έχουν εντυπωσιάσει με τα κατορθώματά τους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τους συγκρίνουν με έναν άλλο κορυφαίο δρομέα με εξαιρετικές επιδόσεις από μικρή ηλικία, τον Jacob Ingebritsen.

Με όσα έχουν καταφέρει στα λίγα χρόνια παρουσίας τους στο τρέξιμο, οι δύο δρομείς θεωρούνται ήδη ελίτ, με τον Christensen να αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης ανωμάλου δρόμου Κ20 πριν από λίγους μήνες και τον Lilleso να πραγματοποιεί ρεκόρ Ευρώπης στα 3.000 μέτρα κλειστού τον Ιανουάριο.

Ενδεικτικά, ο Christensen έχει ατομικό ρεκόρ 15:12 στα 5 χιλιόμετρα, ενώ ο Lilleso έχει 13:59, οπότε αναμένεται μία πολύ μεγάλη… κόντρα την Κυριακή!