H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου δε διστάζει να «κάψει» τους Μαραθωνοδρόμους!

 Runbeat Team   17:42 07-08-2022  

H Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου δε διστάζει να «κάψει» τους Μαραθωνοδρόμους!


Η εκκίνηση του μαραθωνίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου θα δοθεί με μία ώρα διαφορά σε γυναίκες και άνδρες το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα, ο μαραθώνιος των γυναικών θα ξεκινήσει στις 10:30 ώρα Γερμανίας και ο αντίστοιχος αγώνας των ανδρών, θα ξεκινήσει στις 11:30, μία ώρα αργότερα (11:30 και 12:30 αντίστοιχα ώρες Ελλάδας).

 

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις ώρες εκκίνησης είναι ότι από την στιγμή που οι δύο αγώνες δεν θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα, κάτι το οποίο αναμένεται να δυσκολέψει αρκετά τις προσπάθειες των αθλητών και ενδέχεται να υπάρξουν και αρκετές εγκαταλείψεις.

Οι προβλέψεις «δείχνουν» θερμοκρασίες από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου στο Μόναχο κατά τη διάρκεια των μαραθωνίων, με τους διοργανωτές να έχουν ορίσει τις συγκεκριμένες ώρες εκκινήσεων προκειμένου να υπάρχει και έντονη παρουσία κόσμου, καθώς εάν οι εκκινήσεις γινόντουσαν αρκετά νωρίτερα, το κοινό θα ήταν μειωμένο. Σε κάθε περίπτωση όμως τίθεται θέμα με την υγεία των αθλητών, που δείχνει να «θυσιάζεται» για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού στους μαραθωνίους.