Αγωνιστικό τρέξιμο: Ποια απόσταση μας ζεσταίνει λιγότερο και ποια περισσότερο; (Pic)

 Runbeat Team   20:49 12-08-2022  

Αγωνιστικό τρέξιμο: Ποια απόσταση μας ζεσταίνει λιγότερο και ποια περισσότερο; (Pic)


Ένα ενδιαφέρον γράφημα με στοιχεία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία δημοσίευσε η σελίδα @heapsgoodrunners στο Instagram, στην οποία απεικονίζονται οι αγωνιστικές αποστάσεις με σειρά, ανάλογα με την θερμοκρασία την οποία προκαλούν στο ανθρώπινο σώμα.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί, ότι το παρακάτω γράφημα αναφέρεται στο πόσο ζεσταίνει το ανθρώπινο σώμα ένας αγώνας συγκεκριμένης απόστασης, και στηρίζεται σε επίσημα στοιχεία.

 

Όπως λοιπόν αναφέρει το γράφημα, η απόσταση που μπορεί να μας ζεστάνει λιγότερο είναι ο μαραθώνιος, καθώς βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ ακολουθούν τα 1.500 μέτρα και τα 100 μέτρα, με την πρώτη τριάδα να περιλαμβάνει τρεις εντελώς διαφορετικές αποστάσεις.

Όσον αφορά την απόσταση που μπορεί να μας ζεστάνει περισσότερο, αυτή είναι τα 400 μέτρα λόγω της προσπάθειας και της έντασης που καταβάλλει το ανθρώπινο σώμα. Η δεύτερη πιο… ζεστή απόσταση είναι τα 200 μέτρα, ενώ σε αντίθεση με τον μαραθώνιο, ο ημιμαραθώνιος βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα με τις αποστάσεις που μπορεί να ανεβάσουν την θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος.

Δείτε το γράφημα: