Μοντέρνο Πένταθλο: Ο Αλέξανδρος Πανταζίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Τοντόρ Μιχάλεφ!

 Runbeat Team   17:27 27-06-2024  

Μοντέρνο Πένταθλο: Ο Αλέξανδρος Πανταζίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον Τοντόρ Μιχάλεφ!


Μια ακόμη ελληνική παρουσία προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά με τα χρώματα της γειτονικής Βουλγαρίας. Ο επί 7 χρόνια πρωταθλητής Ελλάδας στο Μοντέρνο Πένταθλο Αλέξανδρος Πανταζίδης και εδώ και 1,5 χρόνο επικεφαλής ομοσπονδιακός προπονητής στη Βουλγαρία, κατάφερε στα 29 του χρόνια να οδηγήσει τον Τοντόρ Μιχάλεφ στην κορυφαία διοργάνωση της τετραετίας.

 

Η πρόκριση του Βούλγαρου πενταθλητή μέσω ranking είχε εξασφαλιστεί με την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοντέρνου Πεντάθλου στις 16 Ιουνίου στη Κίνα (φωτο), αλλά οριστικοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου με την επιστολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (UIPM) στη Βουλγαρική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Με αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη ο Αλέξανδρος Πανταζίδης γίνεται ένας από τους ελάχιστους Έλληνες προπονητές με αντίστοιχη επιτυχία στο εξωτερικό και ο μικρότερος σε ηλικία Έλληνας τεχνικός, που οδηγεί αθλητή – αθλήτριά του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έστω και με τα χρώματα της Βουλγαρίας.

H συμμετοχή του Τοντόρ Μιχάλεφ στο Παρίσι 2024 είναι η δεύτερη για Βούλγαρο πενταθλητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2000 και η μεγαλύτερη επιτυχία ως προπονητή του Αλέξανδρου Πανταζίδη στην κατηγορία Ανδρών. Το 2023 είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο αθλήτριά του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 το χάλκινο η ομάδα mixed της Βουλγαρίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19.