Μοντέρνο Πένταθλο: Παγκόσμιοι πρωταθλητές Παπαδημητρίου και Γκιτέρσου!

 Runbeat Team   9:29 28-10-2022  

Μοντέρνο Πένταθλο: Παγκόσμιοι πρωταθλητές Παπαδημητρίου και Γκιτέρσου!


Με ένα χρυσό μετάλλιο στη mixed relay U19 ξεκίνησε για την ελληνική ομάδα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Biathle – Triathle της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (UIPM), που διεξάγεται στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, νησί στο μέσο του Ατλαντικού. 

Το κατέκτησαν ο 17χρονος Νικόλας Παπαδημητρίου και η 16χρονη  Αρτεμις Γκιτέρσου τερματίζοντας πρώτοι στο Biathle (2Χ2Χ800μ. τρέξιμο και 2Χ100μ. κολύμβηση), μεταξύ 17 ομάδων από 8 χώρες, σε χρόνο 15.08, με δεύτερη την ομάδα της Βρετανίας (15.14) και τρίτο το Καζακστάν (15.24). 

 

Να σημειωθεί ότι ο Νικόλας Παπαδημητρίου, που πήρε τρίτος τη σκυτάλη από την Αρτέμιδα στην αλλαγή, βγήκε δεύτερος στη στεριά μετά την κολύμβηση και πέρασε τον Βρετανό αντίπαλό του στο τελευταίο 800άρι, είναι ο γιός του άλλοτε «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης (το 2002 στο Μόναχο) και πρωταθλητή Ελλάδας για πολλά χρόνια στη σφυροβολία Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, που τώρα είναι ομοσπονδιακός τεχνικός ρίψεων στον ΣΕΓΑΣ. 

Η δεύτερη ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τη Θεοδώρα Καλογεροπούλου και τον Αντώνη – Δημήτρη Λαφή, τερμάτισε στην 16η θέση (17.03). 

Στην αφίσα της διοργάνωσης εμφανίζεται η περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Triathle Ελληνίδα Αθηνά Σάρρα

Μοντέρνο Πένταθλο: Παγκόσμιοι πρωταθλητές Παπαδημητρίου και Γκιτέρσου!  runbeat.gr