Νέα «βόμβα» από τη Νίκη Μπακογιάννη για το στίβο μετά την καταγγελία Μπεκατώρου

 Runbeat Team   20:53 16-01-2021  

Νέα «βόμβα» από τη Νίκη Μπακογιάννη για το στίβο μετά την καταγγελία Μπεκατώρου


Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η Νίκη Μπακογιάννη μιλάει για τη δική της ιστορία παρενόχλησης από πρώην παράγοντα του κλασικού αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νίκης Μπακογιάννη: "Η Σοφία Sofia Bekatorou αποφάσισε να μιλήσει και πει γεγονότα που της συνέβησαν πριν κάποια χρόνια στην αθλητική της ζωή. Αξίζει να της δώσουμε συγχαρητήρια!!!

Θυμάμαι και εγώ, πριν κάποια χρόνια είχα δεχθεί μια πρόταση για καφέ και να συζητήσουμε για τον αθλητισμό από πρώην παράγοντα του κλασικού αθλητισμού, πηγαίνοντας σε μια καφετέρια του κέντρου της Αθήνας, κατάλαβα ότι κάτι άλλο είχε στο μυαλό του. Σοκαρίστηκα που ένας άνθρωπος σαν εκείνον και με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό σκέφτηκε ότι θα ήμουν εύκολο θύμα και δεν σεβάστηκε το γεγονός ότι απέναντι του είχε μια γυναίκα που μόλις είχε κατακτήσει ένα μετάλλιο για την πατρίδα της. Θα μπορούσα να πω πολλά για αυτόν τον άνθρωπο, το σίγουρο είναι ότι δεν συνέβη κάτι παραπάνω, έφυγα από εκεί σοκαρισμένη και αηδιασμενη.

 

Δυστυχώς, άνθρωποι που έχουν κάποια εξουσία στο χώρο τους δεν σέβονται τις προσπάθειες των αθλητριών τους. Έχω την εντύπωση ότι έχουν συμβεί και σε άλλες αθλήτριες περιστατικά σεξουαλικης παρενόχλησης και ίσως καλό θα είναι να βγουν να τα πουν. Οι ομοσπονδίες και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να έχουν γνώση για οτιδήποτε έχει συμβεί και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό για να εκπαιδεύει τους αθλητές/αθλήτριες για το πως θα πρέπει να πράξουν σε ανάλογες στιγμές".