Το νέο μετάλλιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος και οι δόξες του παρελθόντος

 Runbeat Team   10:58 17-02-2024  

Το νέο μετάλλιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος και οι δόξες του παρελθόντος


Η νίκη σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι ο ύψιστος στόχος κάθε αθλητή και αθλήτριας, από το ξεκίνημα της πορείας του μέχρι την κορύφωση της.

Το μετάλλιο είναι το αντικείμενο του πόθου, στο οποίο αποσκοπούν οι πρωταθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Η ομοσπονδία με οδηγό τις σπουδαίες επιτυχίες στη σύγχρονη ιστορία του προχώρησε στη νέα εποχή με νέα καλαίσθητα μετάλλια για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών.

 

Οι νικητές και νικήτριες του 38ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τα νέα μετάλλια, το σήμερα και αύριο στο ΣΕΦ. Το νέο… κόσμημα θα συνοδεύεται από το ανανεωμένο δίπλωμα διάκρισης και θα αποτελέσει την αιτία να συναντηθεί η παλαιά με τη νέα γενιά του ελληνικού στίβου, καθώς τα νέα μετάλλια δε θα μπορούσαν να μην κρεμαστούν στο λαιμό των πρωταγωνιστών από τις παλιές δόξες του ελληνικού στίβου. Τις απονομές του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος θα κάνουν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες που έχουν διαγράψει λαμπρή πορεία στα ελληνικά και διεθνή στάδια. Αθλητές που τίμησαν την εθνική ομάδα με την αγωνιστική τους πορεία και το ήθος τους.

Η παρουσίαση των μεταλλίων έγινε στη διάρκεια της Γιορτής των Κορυφαίων του 2023 με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Κεντέρη να δηλώνει σχετικά:

«Στη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ πήραμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην αντικατάστασή του με ένα μοντέρνο, καλαίσθητο μετάλλιο, με το οποίο όχι μόνο δεν αλλοτριώνουμε το παραδοσιακό έμβλημα της ομοσπονδίας μας, τη Θεά Νίκη, αλλά το αναδεικνύουμε πολύ πιο παραστατικά».

Τα πρώτα μετάλλια του Πρωταθλήματος έλαβαν τρεις μεγάλες δόξες του ελληνικού στίβου, οι Βούλα Πατουλίδου, Νίκη Μπακογιάννη και Λάμπρος Παπακώστας, που τιμήθηκαν στη σημερινή γιορτή.

Η Βούλα Πατουλίδου, η Νίκη Μπακογιάννη και ο Λάμπρος Παπακώστας ανέβηκαν στη σκηνή την ίδια στιγμή που το κοινό από κάτω με το χειροκρότημα του γέμισε την αίθουσα. Οι τρεις μορφές του ελληνικού στίβου τιμήθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό.

Στη γιορτή των αθλητών μάλιστα προβλήθηκε και ένα βίντεο όπου οι τρεις μεγάλες μορφές του ελληνικού αθλητισμού ενθάρρυναν τους αθλητές που θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο γεγονός του ερχόμενου καλοκαιριού.

Στη σκηνή για να τιμήσει τρεις δόξες του ελληνικού στίβου, ανέβηκε μία άλλη μεγάλη μορφή του ελληνικού αθλητισμού, ο νυν αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρη, που αφού ευχαρίστησε τους τρεις αθλητές τους απένειμε τα νέα μετάλλια των νικητών των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων .

«Θα μου επιτρέψετε να απονείμω τα πρώτα μετάλλια, (γυρνάει στους Ολυμπιονίκες) τα βραβεία-έκπληξη που σας έλεγα νωρίτερα, σε εσάς τους τρεις που μας κάνατε υπερήφανους επανειλημμένα και εμπνεύσατε γενιές με τα κατορθώματά σας και τώρα σας καμαρώνουμε ως μέντορες στα νέα παιδιά», είπε ο Κώστας Κεντέρης, απευθυνόμενους στους τρεις βραβευμένους.

Πηγή: segas.gr