Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ. Μ45 από τον Ιούλιο Αρμάο στην Ημερίδα του ΣΕΦ!

 Runbeat Team   9:58 12-02-2023  

Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ. Μ45 από τον Ιούλιο Αρμάο στην Ημερίδα του ΣΕΦ!


Ο Ιούλιος Αρμάος σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Μ45 στα 800 μέτρα κλειστού στίβου στην χθεσινή (11/02) ημερίδα που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας! Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 2:09.71 βελτιώνοντας το 2:12.38 που είχε ο σημειώσει ο Χάρης Κωνσταντινίδης στις 8 Μαρτίου 2020 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

 

Επόμενος στόχος για τον Ιούλιο Αρμάο η κατάρριψη του Βαλκανικού ρεκόρ στην απόσταση που είναι 2:08.04 και το έχει ο Ρουμάνος Mircea Alexandrescu από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μαδρίτης το 2018.

«Σε μια εποχή που τίποτα δεν είναι δεδομένο είναι άθλος να μπορούμε έστω και για λίγο να νιώθουμε ότι ζούμε την κάθε στιγμή»

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ιούλιος Αρμάος μοιράστηκε τα συναισθήματά του για την επίδοσή του στο ΣΕΦ:

«Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 800μ κλειστού στίβου στην ηλικιακή κατηγορία Μ45. Μια επίδοση όχι τόσο ικανοποιητική, όμως αν υπολογιστεί ότι έγινε μετά από 2μήνες με πολλές αναποδιές (covid, ιώσεις) τότε κρίνεται σημαντική. Σε μια εποχή που τίποτα δεν είναι δεδομένο (ούτε η επόμενη μέρα, στιγμή) είναι άθλος να μπορούμε έστω και για λίγο να νιώθουμε ότι ζούμε την κάθε στιγμή. Για μένα σήμερα δεν είναι η επίτευξη του ρεκόρ αυτού η ουσία αλλά ένα άλλο ρεκόρ που με αγγίζει ιδιαίτερα στον σημερινό αγώνα. Έτρεξα για 1η φόρα στο ΣΕΦ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) σε αγώνα κλειστού στίβου το 1993 (800μ και 400μ). Σήμερα (2023) είναι ο 30ος χρόνος από τότε και ήμουν ξανά στην εκκίνηση αλλά και στην γραμμή του τερματισμού.

 

Κάποτε ως έφηβος αθλητής σε μια προπόνηση, από αυτές που νιώθεις ότι όλα λειτουργούν σωστά και είσαι σε καλή κατάσταση, είχα πει στον εαυτό μου οτί δε θα σταματήσω ποτέ να τρέχω (ήταν τόσο έντονη αυτή η αίσθηση του να τρέχεις γρήγορα και να είσαι υγιής). Σήμερα 30χρόνια μετά είναι κάτι που σε εκείνον τον έφηβο αποτελεί την επιβεβαίωση της υπόσχεσης εκείνης αλλά και ένα ρεκόρ (1993-2023) παρουσίας σε ένα δύσκολο αγώνισμα ημιαντοχής. Την άλλη εβδομάδα είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΣΕΦ και αν μου επιτραπεί η συμμετοχή μου θα κλείσει μια 30χρονή παρουσία και σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε αυτό το ιστορικό (αγαπημένο) στάδιο, όπου θα είναι και η τελευταία αφού από του χρόνου ενεργοποιείτε το κλειστό της Παιανίας. Η νίκη καμιά φορά δεν είναι να κερδίσεις τους άλλους, αλλά να στέκεσαι εκεί, ξανά και ξανά. Και όπως λένε και κάτι φίλοι... a pair of spikes and a dream can take you anywhere…»