Noah Kibet: Ο 17χρονος Κενυάτης που ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στα 800 μέτρα παγκοσμίως (Vid)

 Runbeat Team   17:00 07-01-2022  

Noah Kibet: Ο 17χρονος Κενυάτης που ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στα 800 μέτρα παγκοσμίως (Vid)


Ο Noah Kibet, ένα από τα μεγαλύτερα και ανερχόμενα ταλέντα του στίβου στην Κένυα ετοιμάζεται να μας απασχολήσει πολύ έντονα μέσα στα επόμενα χρόνια έχοντας δείξει από… νωρίς λίγα πράγματα από τις ικανότητές του.

O γεννημένος το 2004 δρομέας των 800 μέτρων που κατέλαβε την 3η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 που έγινε τον Απρίλιο, μίλησε στην κάμερα του «ATHLE.ch», το οποίο ετοίμασε ένα βίντεο για να τον παρουσιάσει.

 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως ο Kibet είχε βλέψεις για συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όμως λόγω ενός τραυματισμού στο πόδι δεν κατάφερε να αγωνιστεί στα Trials.

«Μου αρέσει στους αγώνες μου να τρέχω πρώτος, μπροστά γιατί βλέπω πολλούς άλλους κορυφαίους Κενυάτες να το κάνουν. Βλέπω τον κάτοχο του ρεκόρ, David Rudisha και τον Emanuel Korir που δεν τρέχουν μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς αλλά μπροστά τους» λέει για τα πρότυπά του ο νεαρός δρομέας.

Ο Kibet στο βίντεο μιλάει για το μέρος που μεγάλωσε στην Κένυα, αλλά και για την επιθυμία του να χτίσει ένα σπίτι για τους γονείς του: «Μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό που λέγεται Ketkei. Εκεί, δεν υπάρχει κανείς που να τρέχει. Μόνο εγώ. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω. Βλέπω ότι τα πηγαίνω καλά στα 800 μέτρα, υπάρχει και η οικογένειά μου να με υποστηρίζει. Όταν είμαι στο σπίτι δεν μου δίνουν πολύ δουλειά να κάνω, έχω χρόνο να προπονηθώ και να κοιμηθώ. Θα ήθελα κάποια στιγμή να χτίσω ένα όμορφο σπίτι για τους γονείς μου».

 

Στο πολύ ενδιαφέρον βίντεο του «ATHLE.ch», ο 17χρονος Κενυάτης μιλάει για την στιγμή που ξεκίνησε να προπονείται, την βελτίωση που είδε στις επιδόσεις του μόλις πήγε σε training camp, αλλά και για τους υπόλοιπους και μεγαλύτερους δρομείς που προπονούνται μαζί του, και του δίνουν συμβουλές. «Για να τρέχεις στα 800 μέτρα, πρέπει να έχεις πολύ δύναμη και βλέποντάς με, καταλαβαίνεις ότι εγώ την έχω. Οι αθλητές που προπονούνται μαζί μου, μου δίνουν σημαντικές συμβουλές. Μου εξηγούν πως χρησιμοποιούν τα χρήματά τους», λέει ο Kibet και στη συνέχεια αναφέρεται και στους μελλοντικούς του στόχους.

Δείτε παρακάτω το βίντεο και «γνωρίστε» τον Noah Kibet: