Ο άνθρωπος πίσω από τα μπουκάλια της τροφοδοσίας του Παγκόσμιου ρεκόρ (Vid)

 Runbeat Team   11:00 28-09-2021  

Ο άνθρωπος πίσω από τα μπουκάλια της τροφοδοσίας του Παγκόσμιου ρεκόρ (Vid)


Το 2018, όταν ο Eliud Kipchoge πραγματοποίησε το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο του Βερολίνου, η κάμερα «έπιασε» έναν ποδηλάτη, υπεύθυνο της τροφοδοσίας των αθλητών ή αλλιώς γνωστό και ως «drinks guy» να πανηγυρίζει μόλις δίνει ένα μπουκάλι με νερό στον Κενυάτη.

 

Η ιστορία όμως πίσω από αυτό το περιστατικό είναι κάτι παραπάνω από απλά έναν ενθουσιασμένο ποδηλάτη. Ο Claus Henning Schulke ήταν υπεύθυνος για τα μπουκάλια της τροφοδοσίας στον μαραθώνιο του Βερολίνου και έπαιξε πολύ κομβικό ρόλο στην επίδοση του Kipchoge. Στο παρακάτω βίντεο ο ίδιος μιλάει για όσα είχαν συμβεί τότε, εξηγώντας μάλιστα το πως ακριβώς κάνει την δουλειά του.

«Κρατούσα το μπουκάλι από κάτω για να μπορεί εκείνος να το πιάσει από πάνω. Πρέπει να λάβεις υπόψη ότι αυτοί οι δρομείς τρέχουν με παραπάνω από 20 χιλιόμετρα την ώρα. Πρέπει να εξετάσεις εάν σε βλέπει και εάν δεν σε βλέπει να του φωνάξεις» είπε σχετικά με την παράδοση των μπουκαλιών την ώρα του αγώνα. Εκτός από το να δίνει μπουκάλια, ο Schulke έπρεπε να πηγαίνει με το ποδήλατό του πολύ γρήγορα σε κάθε checkpoint προκειμένου να βοηθήσει τον Κενυάτη.

 

«Μετά τον αγώνα είμαι πολύ κουρασμένος» λέει γελώντας ο ίδιος, καθώς αν και δεν τρέχει, λαμβάνει μέρος στον αγώνα με διαφορετικό τρόπο. Εκείνη τη μέρα είχε βοηθήσει σημαντικά, και μετά την επίτευξη του παγκοσμίου ρεκόρ του, είχε μία πολύ όμορφη έκπληξη.

Ο Eliud Kipchoge τον κάλεσε στο ξενοδοχείο του για να τον ευχαριστήσει για την πολύ τιμη βοήθειά του. «Ακόμα θυμάμαι τον τύπο που μου έδινε τα μπουκάλια με το νερό. Είναι ο ήρωάς μου μέχρι και σήμερα. Ο τρόπος που έκανε τη δουλειά του και βοηθούσε ήταν απίστευτος» λέει στο βίντεο ο Kipchoge. O Claus τον συνάντησε στο ξενοδοχείο και εκείνος του δώρισε τον αριθμό του από τον αγώνα, έχοντας γράψει πάνω «Αγαπητέ Claus, χωρίς εσένα δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ», δείχνοντας την αναγνώρισή του στη σημαντική του βοήθεια.