Εκπληκτικός ο 70χρονος Δ. Χρόνης που τερμάτισε σε 3:44 στο Βερολίνο και έγινε 6 star finisher!

 Runbeat Team   19:29 26-09-2021  

Εκπληκτικός ο 70χρονος Δ. Χρόνης που τερμάτισε σε 3:44 στο Βερολίνο και έγινε 6 star finisher!


Η περίπτωση του Δημήτρη Χρόνη αποτελεί ένα από τα φωτεινότερα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι ο αθλητισμός μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή ενός ανθρώπου, τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και σε επίπεδο ποιότητας ζωής. Ο 70χρονος σήμερα δρομέας, για 30 χρόνια υπήρξε υπέρβαρος και μανιώδης καπνιστής, όμως επέλεξε να αλλάξει τρόπο ζωής, να ξεκινήσει γυμναστήριο και στη συνέχεια να ασχοληθεί με το τρέξιμο.

 

Ο Χρόνης ξεκίνησε να ασχολείται με το τρέξιμο σε ηλικία 47 ετών, και έκτοτε έχει καταφέρει να σημειώσει πολύ μεγάλες διακρίσεις σε μαραθωνίους και όχι μόνο. Υπήρξε το πρόσωπο της αφίσας του φετινού Σπάρταθλον (όπου νίκησε ο Φώτης Ζησιμόπουλος), καθώς έχει καταφέρει να γίνει ο γηραιότερος δρομέας που τερματίζει στον ιστορικότερο υπερμαραθώνιο παγκοσμίως, (το 2017 σε 34:51:20 και το 2019 σε 35:51:21).

Μετά από συμμετοχές σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Χρόνης κατάφερε να γίνει 6 star finisher δρομέας, έχοντας λάβει μέρος και τερματίσει στους 6 μεγαλύτερους μαραθωνίους του κόσμου! Έτσι, η πολύ καλή του επίδοση στο Βερολίνο σήμερα με 3:44:14 έχει διπλή σημασία, καθώς μετά τους μαραθωνίους του Τόκιο, του Σικάγο, της Βοστώνης, της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου τώρα έχει λάβει μέρος επιτυχώς και σε εκείνο της πρωτεύουσας της Γερμανίας.

H θέληση του Χρόνη για νέες διακρίσεις και επιτυχίες είναι μεγάλη, κάτι το οποίο φαίνεται στη χαρά του, μόλις παρέλαβε το 6 star finisher μετάλλιό του σήμερα στο Βερολίνο. Ένας εξαιρετικός αθλητής και άνθρωπος!