Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς μιλά για τη συμμετοχή του στον 39ο ΑΜΑ

 Runbeat Team   10:45 12-11-2022  

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς μιλά για τη συμμετοχή του στον 39ο ΑΜΑ


Έτοιμος να μπει στη γραμμή εκκίνησης του αγώνα των 5χλμ που διεξάγεται αύριο το πρωί είναι ο Γιώργος Μαυρωτάς που κατέχει θέση Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς ανήκει στο γκρουπ των Ολυμπιονικών που θα λάβουν μέρος στον 39ο ΑΜΑ καθώς είχε λάβει την 6η θέση στου Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση.

 

Ο ΓΓΑ έχει πάρει μέρος σε 5 Ολυμπιάδες, 4 παγκόσμια πρωταθλήματα, 8 ευρωπαϊκά και 5 παγκόσμια κύπελλα ενώ από το 2019 κατέχει τη θέση του ΓΓΑ.

Ο Γιώργος Μαυωτάς μίλησε στην κάμερα της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας για τα μηνύματα που θέλει να στείλει με τη συμμετοχή του στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Ο κ Μαυρωτάς μεταξύ των άλλων δήλωσε:

«Ο Μαραθώνιος πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι είναι μια μεγάλη γιορτή και στο αθλητικό κίνημα και ειδικά ο Μαραθώνιος της Αθήνας έχει και την μοναδικότητα της κλασικής διαδρομής.

Δεν συμμετέχω πρώτη φορά, έχω συμμετάσχει και στο παρελθόν στα 5 και στα 10 χλμ. όχι όμως στα 42 χλμ.

Το άθλημά μου, το πόλο,δεν είναι τόσο κοντά στον Μαραθώνιο καθότι πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα που παίζεται στο νερό. Όμως όπως και ο Μαραθώνιος απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Στόχος μου είναι η συμμετοχή και να απολαύσω τη διαδρομή αλλά και να κάνω το 5άρι κάτω από 30 λεπτά.

Το μήνυμά μου είναι, ότι ο αθλητισμός είναι για όλους και είναι για όλη τους τη ζωή και… συμβουλή μου, όποιος ξεκινά το τρέξιμο με το «μαλακό» στην αρχή, καλά παπούτσια και καλή παρέα. 

Η δια βίου άθλησης είναι ευεργετική τόσο για την υγεία μας όσο και για την κοινωνικοποίησή μας».

Δείτε τις δηλώσεις του Γιώργου Μαρωτά στο παρακάτω βίντεο.