O καλλιτέχνης δρομέας Lenny Maughan στο runbeat: «Ζωγραφίζει»... τρέχοντας

 Runbeat Team   14:40 10-01-2021  

O καλλιτέχνης δρομέας Lenny Maughan στο runbeat: «Ζωγραφίζει»... τρέχοντας


Υπάρχει ένα δρομέας στις ΗΠΑ που έχει καταφέρει να δώσει άλλη διάσταση στον όρο τρέξιμο. Ο Lenny Maughan είναι ένας ταλαντούχος δρομέας που μένει στο Σαν Φρανσίσκο και χρησιμοποιεί την πόλη του ως καμβά, δημιουργώντας εξαιρετικά έργα, τα οποία μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως “RunningArt”. Ο Lenny χρησιμοποιεί την εφαρμογή Strava, η οποία καταγράφει με GPS τη διαδρομή που έχει διανύσει ο δρομέας. Το εντυπωσιακό που κάνει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης – δρομέας είναι ότι σχεδιάζει συγκεκριμένες διαδρομές στο Σαν Φρανσίσκο και αφού τελειώσει την άθλησή του, έχει καταφέρει να δημιουργήσει κάτι μοναδικό.

Το runbeat.gr επικοινώνησε με τον LennyMaughan, ο οποίος μίλησε για την ομορφιά του τρεξίματος στο Σαν Φρανσίσκο, τα δημιουργήματά του μέσω της εφαρμογής Strava, καθώς και τα μελλοντικά του σχέδια.

-Τρέξιμο και τέχνη. Είναι αυτός ο ιδανικός συνδυασμός για εσένα;

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ του τρεξίματος και της τέχνης μέχρι την έλευση της τεχνολογίας των GPS. Το να βλέπω ολοκληρωμένη τη διαδρομή και το σχήμα της μου θυμίζει την single-lineτέχνη των Etch-A-Sketch (σ.σ. πίνακας γραφής για παιδιά), που ήταν ένα αγαπημένο μου παιχνίδι όταν ήμουν μικρός. Τώρα κάνω ουσιαστικά την ίδια βασική ιδέα, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα – και η ψηφιακή τέχνη μπορεί να διατηρηθεί για πάντα!».

-Έχεις περιγράψει στο παρελθόν το Σαν Φρανσίσκο σαν τον «καμβά σου». Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να δημιουργεί RunningArtProjectsσε μία άλλη πόλη;

«Έχω ζήσει στο Σαν Φρανσίσκο για 25 χρόνια και ξέρω τους δρόμους πολύ καλά. Προτιμώ να κρατήσω την πόλη μου σαν τον καμβά μου για λόγους ευκολίας και θεματικής ενότητας».

-Τι σε εμπνέει;

«Βασικά είμαι ένας ονειροπόλος με δυνατή φαντασία. Βλέπωσχήματα στα σύννεφα, στα μοτίβα των ταπετσαριών, στους κόκκους του ξύλου, στις σκιές, ακόμα και στην κρέμα του καφέ μου».

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου σχέδιο;

«Συνήθως είναι το πιο πρόσφατο από τα μηνιαία projects μου! Οπότε, προς το παρόν, το αγαπημένο μου είναι το “Krampus” (από τον Δεκέμβριο του 2020)».

-Πως σχεδιάζεις ένα έργο; Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείς;

«Κάποιες φορές απλά βλέπω κάτι σε έναν χάρτη δρόμου, αλλά συνήθως απλά σκέφτομαι ένα σχήμα και το κάνω να χωρέσει, αν γίνεται. Μου αρέσει αυτή η δημιουργική πρόκληση! Το σχεδιάζω, κάνοντας πολλές επαναλήψεις μέχρι να είναι έτοιμο, και τότε, ακολουθώ (πολύ προσεκτικά!) αυτή τη διαδρομή».

- Ποια είναι η μεγαλύτερη απόσταση που έχεις διανύσει για μία ζωγραφιά;

«Για το“Web”.Μία γιγαντιαία αράχνη που καλύπτει ολόκληρη την πόλη, τον Ιούλιο του 2020. 120 Μίλια (περίπου 193 χιλιόμετρα!)».

- Πως σε επηρέασε η πανδημία;

«Αυτό είναι κάτι στο οποίο η πανδημία δεν με επηρέασε. Είναι μια χαρά να τρέχω μόνος έξω, στον φρέσκο και καθαρό αέρα. Ένα παραπάνω, στους δρόμους υπάρχει λιγότερος συνωστισμός, οπότε είναι ακόμα πιο ευχάριστα εκεί έξω».

Παρακάτω μερικά από τα δημιουργήματά του, ενώ στον λογαριασμό του στο Instagram υπάρχουν όλα όσα έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει. Kαι όλα αυτά...τρέχοντας: