Ο Kipchoge δήλωσε ότι πρόβλημα στο αριστερό του πόδι τον κράτησε πίσω στην Βοστώνη

 Runbeat Team   18:19 19-04-2023  

Ο Kipchoge δήλωσε ότι πρόβλημα στο αριστερό του πόδι τον κράτησε πίσω στην Βοστώνη


Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο ήταν το φαβορί για τη νίκη στη Βοστώνη, όμως τερμάτισε έκτος αντιμετωπίζοντας διάφορα προβλήματα. Παρότι δεν παραχώρησε δηλώσεις πριν ή μετά τον αγώνα σε κάποια συνέντευξη τύπου και ουσιαστικά έστειλε το μήνυμά του μέσω ανάρτησης στο Instagram, ο Kipchoge είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με δημοσιογράφους στη Βοστώνη, με τους οποίους μίλησε και απάντησε ερωτήσεις, όπως αναφέρει το Runner’s World.

 

Ο Κενυάτης τερμάτισε σε 2:09:23, σχεδόν 3:30 λεπτά πίσω από το νικητή Evans Chebet, και μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ανέφερε ότι αντιμετώπισε πρόβλημα στο πόδι. Ο 38χρονος είπε ότι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε στο αριστερό του πόδι από το 28ο χιλιόμετρο και μετά τον κράτησε πίσω, δίνοντας την δική του εκδοχή για τον λόγο που δεν πήγε καλά η προσπάθειά του στον αγώνα. Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα στο αριστερό του πόδι είχε φανεί κατά τον τερματισμό του, με τον ίδιο πάντως να μην δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Από ένα σημείο και μετά, ο Kipchoge είχε στο μυαλό του να τρέξει με έναν άνετο ρυθμό και να τερματίσει. «Δεν μπορώ να εγκαταλείψω. Λένε ότι είναι σημαντικό να κερδίζεις, αλλά είναι σπουδαίο να λαμβάνεις μέρος και να τερματίζεις» τόνισε ο Kipchoge.

 

Αναφορικά με το επόμενο βήμα του, ο Eliud Kipchoge δήλωσε ότι θα συζητήσει με την ομάδα του για να αποφασίσει που θα εστιάσει από εδώ και πέρα, ενώ δεν απέκλεισε μία πιθανή επιστροφή στην Βοστώνη. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης είναι ο μοναδικός Major στον οποίο δεν έχει αγωνιστεί ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ.