Ο τελευταίος αγώνας στην καριέρα της Allyson Felix πραγματοποιήθηκε με ένα σημαντικό μήνυμα

 Runbeat Team   18:56 09-08-2022  

Ο τελευταίος αγώνας στην καριέρα της Allyson Felix πραγματοποιήθηκε με ένα σημαντικό μήνυμα


Η θρυλική δρομέας των ΗΠΑ, Allyson Felix έβαλε και τυπικά τέλος στην απόλυτα επιτυχημένη καριέρα της λαμβάνοντας μέρος στον τελευταίο επίσημο αγώνα της. Ο ιδιαίτερος αγώνας με όνομα «The Allyson Felix Race For Change» πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες με τη συμμετοχή σημαντικών αθλητών, αλλά και με σκοπό να μεταφέρει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

 

Ο αγώνας έγινε προς τιμήν της Allyson Felix, αλλά και με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την φροντίδα των παιδιών και την ισότητα των δύο φίλων, με την Αμερικανίδα σπρίντερ να είναι γνωστή για την δράση της -και- εκτός στίβου.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Athleta και η Felix τόνισε σχετικά: «Με ρωτήσατε πως θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου και είπα ότι όνειρό μου ήταν να τρέξω στους δρόμους του Λος Άντζελες με τους ανθρώπους μου». Ο κόσμος ου βρέθηκε στον αγώνα χειροκρότησε την τεράστια αθλήτρια και θαύμασε ένα «δικό του» κορίτσι που έκανε πραγματικότητα τα όνειρά του και έφτασε στην κορυφή.

Νικήτρια του αγώνα των 100 μέτρων ήταν η Ashley Henderson με χρόνο 11.46, η οποία μάλιστα ένιωσε άσχημα που επικράτησε της Allyson Felix στον τελευταίο αγώνα της επαγγελματικής της καριέρας. Η Felix ήταν δεύτερη με 11.66 και η Chloe Abbott από το Μίσιγκαν ήταν τρίτη με χρόνο 12.34.

 

Το παρών στην όμορφη εκδήλωση που έγινε σε ένα ιδιαίτερο διαμορφωμένο χώρο στο Λος Άντζελες, έδωσε και η κόρη της Felix, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί η έμπνευσή της.