Οι κορυφαίες στιγμές της τελευταίας ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (vid)

 Runbeat Team   9:22 28-08-2023  

Οι κορυφαίες στιγμές της τελευταίας ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (vid)


Τελικούς με φοβερές ανατροπές στο φινάλε που προσέφεραν μοναδικές συγκινήσεις έκλεισε η αυλαία του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στη Βουδαπέστη.

Η απίστευτη υπερπροσπάθεια της Femke Bol στο τελευταίο αγώνισμα του πρωταθλήματος που χάρισε στην Ολλανδία το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ400μ. γυναικών ήταν το κερασάκι στην τούρτα μίας διοργάνωσης που προσέφερε πολλές σπουδαίες στιγμές, μεγάλες επιδόσεις και έκανε τους φίλους του κλασικού αθλητισμού να τον αγαπήσουν ακόμα περισσότερο.

 

Η χθεσινή τελευταία ημέρα ξεκίνησε με τον μαραθώνιο των ανδρών όπου ο Victor Kiplangat έκανε την έκπληξη και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο.

Το απόγευμα η δράση ήταν επίσης έντονη. Ο Jacob Ingebrigtsenέχασε το χρυσό στα 1500μ. δε θα άφηνε να συμβεί το ίδιο και στα 5000μ. Με υπερπροσπάθεια στο τέλος κατάφερε να περάσει τον Katir κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Μεγάλη κούρσα και στα 800μ., όπου η Mary Moraa βγήκε από την εξωτερική και νίκησε Hodgkinson και Mu που τερμάτισαν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

H Winfred Mutile Yavi ήταν νικήτρια στα 3.000 μέτρα στιπλ των γυναικών, ενώ ο Neeraj Chopra μετά τον ολυμπιακό τίτλο κατέκτησε και τον παγκόσμιο για πρώτη φορά στην καριέρα του στον ακοντισμό.

Άνετη ήταν η νίκη των ΗΠΑ στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ. των ανδρών την ίδια ώρα που στο ύψος έγινε μεγάλη μάχη για να κατακτήσει τελικά το χρυσό μετάλλιο η Yaroslava Mahuchikh.

Τελευταία στο πρόγραμμα ήταν η σκυταλοδρομία 4Χ400μ. των γυναικών, εκεί όπου η Femke Bol έκανε ένα απίστευτο τετρακοσάρι καθώς κλήθηκε να καλύψει τη μεγάλη διαφορά που άφησαν οι συναθλήτριές της από Τζαμάικα και Βρετανία. Και τα κατάφερε παρότι μέχρι και 20 μέτρα πριν το φινάλε κάτι τέτοιο φαινόταν αδύνατο. Μία μεγάλη αθλήτρια, μία μεγάλη νίκη για την Ολλανδία, το καλύτερο φινάλε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Δείτε τις κορυφαίες στιγμές της 9ης και τελευταίας ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.