Ολυμπιακοί Αγώνες: 7 δρομείς θα λάβουν μέρος σε test event για τον Μαραθώνιο του Sapporo

 Runbeat Team   3:00 04-05-2021  

Ολυμπιακοί Αγώνες: 7 δρομείς θα λάβουν μέρος σε test event για τον Μαραθώνιο του Sapporo


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του καλοκαιριού στο Τόκιο πλησιάζουν και οι διοργανωτές συνεχίζουν πυρετωδώς τις προετοιμασίες. Κάτι απαραίτητο που πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσουν επίσημα οι Αγώνες, είναι τα test events, στα οποία οι διοργανωτές ελέγχουν εάν όλα λειτουργούν σωστά, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, αλλά και σε σχέση με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

 

Το test event για τον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει την Τετάρτη, 5 Μαΐου στο Sapporo, την τοποθεσία που θα γίνει ο αγώνας τον Αύγουστο. Με δεδομένο ότι ο καιρός στο Τόκιο δεν θα είναι ιδανικός για Μαραθώνιο λόγω της έντονης ζέστης που αναμένεται, αποφασίστηκε τα αγωνίσματα του Μαραθωνίου και του Βάδην να διεξαχθούν μακριά από το Τόκυο και να μεταφερθούν σε ψυχρότερες περιοχές. Με την μετακίνηση οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα επιτύχουν ψυχρότερες συνθήκες κατά 5 με 6 βαθμούς κελσίου συγκριτικά με το Τόκιο.

Στον δοκιμαστικό αγώνα της Τετάρτης θα λάβουν μέρος 6 ξένοι δρομείς, οι οποίοι μάλιστα έχουν ήδη εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί και η παρουσία μίας αθλήτριας από την Ιαπωνία. Όπως αναφέρει το Japan Times, o Ολλανδός Bart van Nunen θα βρίσκεται μεταξύ των ανδρών δρομέων, ενώ η Γερμανίδα Katharina Steinruck και η Honami Maeda θα τρέξουν στις γυναίκες. Στα αρχικά πλάνα υπήρχε η ιδέα να τρέξει και ο κόσμος στο test event, όμως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό στη χώρα, αυτό δεν θα γίνει, ενώ οι διοργανωτές ζήτησαν να μην υπάρχουν άτομα που θα ενισχύουν τις προσπάθειες των δρομέων κατά τη διάρκεια του event.