Gatlin για Τόκιο: «Ένιωσα παραπάνω από ασφαλής»

 Runbeat Team   16:00 11-05-2021  

Gatlin για Τόκιο: «Ένιωσα παραπάνω από ασφαλής»


Ο Justin Gatlin ήταν ένας από τους 420 αθλητές που έλαβαν μέρος στο test event που έγινε στο -άδειο- Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Ο Αμερικανός σπρίντερ που αν και έχει φτάσει τα 39, συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, νίκησε στον δοκιμαστικό αγώνα των 100 μέτρων των ανδρών, που έγινε με 9 αθλητές.

Ο Gatlin σχολίασε την εμπειρία που είχε από τον αγώνα και την παραμονή του στο Τόκιο, λέγοντας ότι αισθάνθηκε πολύ ασφαλής από τα μέτρα τα οποία τηρούνται. Να θυμίσουμε ότι οι αθλητές που έλαβαν μέρος στο test event κάνουν τεστ κορωνοϊού καθημερινά, ενώ όλη η διοργάνωση έγινε (και θα γίνει το καλοκαίρι) σε μία «φούσκα», στα πρότυπα του NBA.

 

«Ένιωσα παραπάνω από ασφαλής. Η φούσκα ήταν πολύ επιτυχημένη. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ένας προάγγελος για το πως θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με τη διατήρηση της φούσκας για την υγεία των αθλητών, αλλά και για τους πολίτες της Ιαπωνίας, με βάση ότι οι ξένοι αθλητές μπαίνουν στη χώρα τους. Η μόνη στιγμή που βγήκα έξω είναι όταν μπήκα στο λεωφορείο για να πάω στο Στάδιο. Δουλεύουμε ξανά όταν επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.

Δεν τρώμε σε καφετέριες ή σε άλλα meeting rooms, αλλά παίρνουμε το φαγητό στο δωμάτιό μας και το τρώμε εκεί. Γνωρίζω ότι δεν θα είναι όλοι οι αθλητές χαρούμενοι με τα συγκεκριμένα μέτρα, όμως όλα