Ολυμπιακοί Αγώνες: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ η είσοδος του κόσμου

 Runbeat Team   16:35 31-05-2021  

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ η είσοδος του κόσμου


Όπως αποκάλυψε εφημερίδα της Ιαπωνίας, συγκεντρώνονται πολλές πιθανότητες να απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή επίδειξη αρνητικού τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού για την είσοδο στα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της «Yomiuri» αναφέρει πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκπονηθεί κυβερνητικό σχέδιο, κατά το οποίο δεν θα επιτρέπονται οι επευφημίες, το αλκοόλ και το φαγητό μέσα στα γήπεδα, ενώ δεδομένη είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Όσον αφορά την παρουσία κόσμου, μόνο Ιάπωνες θεατές θα επιτραπούν, με όσους είχαν κλείσει εισιτήρια από το εξωτερικό να λαμβάνουν πίσω τα χρήματά τους, καθώς δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν. Η απόφαση αυτή αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο.

Πάντα σύμφωνα με το Ιαπωνικό μέσο «Yomiuri», θα υπάρχει μία ειδική υπηρεσία ασφαλείας, της οποίας αρμοδιότητα θα είναι να ελέγχει εάν οι θεατές τηρούν σωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι φίλαθλοι θα έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταξύ των οποίων είναι ο ένας χρόνος καθυστέρηση, η απουσία πολλών αθλητών, αλλά και η δυσαρέσκεια του κόσμου της Ιαπωνίας. Ενδεικτικά, μία πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το 83% των Ιαπώνων δεν θέλει να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.