Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε κατάσταση έκτακτων περιορισμών το Σαπόρο

 Runbeat Team   19:03 17-05-2021  

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε κατάσταση έκτακτων περιορισμών το Σαπόρο


Νέα προβλήματα προκαλεί ο κορωνοϊός στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το Σαπόρο, η πόλη που θα φιλοξενήσει τον Μαραθώνιο και το Βάδην το καλοκαίρι πέρασε σε κατάσταση έκτακτων περιορισμών.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε να επεκτείνει τα μέτρα τα οποία ισχύουν στην ευρύτερη περιοχή του Σαπόρο, στο Hokkaido, και στις κοντινές πόλεις. Όπως είναι φυσικό, αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης (τα καταστήματα θα κλείνουν πιο νωρίς, ενώ για παράδειγμα οι κινηματογράφοι θα είναι κλειστοί προσωρινά), αλλά και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς τα μέτρα αναμένεται να γίνουν ακόμα πιο αυστηρά.

 

Ενδεικτικά, τα κρούσματα που εμφανίστηκαν στο Hokkaido τις τελευταίες μέρες ξεπέρασαν τα 550, με 593 την Παρασκευή και 566 το Σάββατο. Τα επιπλέον μέτρα θα ισχύουν έως τα τέλη Μαΐου και πλέον μένει να δούμε τι κατάσταση θα επικρατεί και τις επόμενες εβδομάδες, όσο πλησιάζει η διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές μέρες διοργανώθηκε το test event του Μαραθωνίου στο Σαπόρο, με τους Mao Ichiyama από την Ιαπωνία και τον Κενυάτη Hillary Kipkoech να κερδίζουν στον ημιμαραθώνιο που διοργανώθηκε. Η πανδημία έχει αλλάξει πολλές φορές τα σχέδια της διοργάνωσης ήδη από πέρυσι που αναβλήθηκε, ενώ και φέτος, έχουν αλλάξει πολλά από τον αρχικό προγραμματισμό, με την παρουσία θεατών να συζητείται συνεχώς, αλλά και πολλές συμμετοχές αθλητών και αποστολών να είναι αμφίβολες.