Olympic Trials: Η «μητέρα των μαχών» στις ΗΠΑ το Σάββατο

 Πάνος Κατσαρός   10:51 31-01-2024  

Olympic Trials: Η «μητέρα των μαχών» στις ΗΠΑ το Σάββατο


Με τεράστιο ενδιαφέρον θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο τα ολυμπιακά trials μαραθωνίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο Ορλάντο, ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης του καλοκαιριού στο Παρίσι. 260 αθλητές θα κυνηγήσουν το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και συγκεκριμένα στον μαραθώνιο. Τα όρια για την συμμετοχή στα trials είναι μαραθώνιος σε 2:18 και ημιμαραθώνιος σε 1:03 για τους άνδρες, ενώ για τις γυναίκες είναι 2:37 και 1:12 αντίστοιχα.

Olympic Trials: Η «μητέρα των μαχών» στις ΗΠΑ το Σάββατο runbeat.gr

Όπως είναι φυσικό, οι γρηγορότεροι χρόνοι έχουν ως αποτέλεσμα τις λιγότερες συμμετοχές στην φετινή διοργάνωση όμως οι αθλητές που θα λάβουν μέρος θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κάνοντας τον αγώνα… μητέρα των μαχών.

 

Ενδεικτικά, μερικοί από τους άνδρες που θα αγωνιστούν είναι οι Connor Mantz, Scott Fauble, Clayton Young, Galen Rupp, Sam Chalenga, Leonard Korir, Futsum Zenallassie, Brian Shrader, Teshome Mekonen, Elkanan Kibet, CJ Albertson, ενώ στις γυναίκες μεταξύ άλλων θα αγωνιστούν οι Molly Seidel, Sara Hall, Emily Sisson, Aliphine Tuliamuk, Keira D’ Amato, Betsy Saina, Sara Vaughn, Henny Simpson, Des Linden, Molly Huddle και Nell Rojas.

Olympic Trials: Η «μητέρα των μαχών» στις ΗΠΑ το Σάββατο runbeat.gr

Το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι 2:08:10 στους άνδρες και 2:26:50 για τις γυναίκες και οι πρώτοι τρεις φιναλίστ σε κάθε αγώνα θα πρέπει να έχουν σημειώσει τον χρόνο πρόκρισης είτε στα trials, είτε σε προηγούμενο αγώνα για να μπουν στην ομάδα. O μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι θα γίνει στις 10 Αυγούστου για τους άνδρες και στις 11 Αυγούστου για τις γυναίκες.