Π. Μπουρίκας: «Όφειλα στον εαυτό μου να τερματίσω και να μην τα παρατήσω…»

 Runbeat Team   14:50 16-11-2022  

Π. Μπουρίκας: «Όφειλα στον εαυτό μου να τερματίσω και να μην τα παρατήσω…»


Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό λόγω του κορωνοϊού, ο Παναγιώτης Μπουρίκας κατάφερε να τερματίσει στις πρώτες θέσεις του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, πραγματοποιώντας μία αρκετά καλή εμφάνιση. Ο Έλληνας δρομέας βρέθηκε στην 5η θέση του αγώνα με χρόνο 2:27:00, καταφέρνοντας μάλιστα να βρεθεί και στην πρώτη θέση του αγώνα για αρκετό χρονικό διάστημα στην αρχή.

 

Σε ανάρτησή του στα social media, ο 5ος του Μαραθωνίου της Αθήνας μίλησε για την προσπάθειά του:

«Η επιθυμία μου για συμμετοχή στη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας ήταν τεράστια όπως κάθε χρόνο.

Φέτος δυστυχώς λόγω τραυματισμών μου και λοίμωξης μου από COVID έχασα μεγάλο κομμάτι της προετοιμασίας μου και των προπονήσεων μου. Όφειλα όμως στον εαυτό μου να τερματίσω και να μην τα παρατήσω… Ήθελα με την σειρά μου και φέτος να παραδώσω μαζί με τους συναθλητές μου το μήνυμα του Μαραθωνίου, αυτού του ιερού θεσμού των χιλιάδων ετών, το απόλυτο σύμβολο της νίκης.

Ο μαραθώνιος είναι μια υπέρβαση του σώματος, μια εξάντληση στα όρια της παράνοιας που στο τέλος ο μοναδικός σύμμαχος σου είναι η πειθαρχία του μυαλού σου… Είναι το παγκόσμιο σύμβολο για την επιμονή υπομονή και τη δύναμη…

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους γι’ αυτήν την υπέρβαση!

 

Και όλα αυτά φυσικά δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη και εξοπλισμό από την οικογένεια της PUMA που αν και με στηρίζει εδώ και λίγους μήνες με έχει κάνει να την νιώθω οικογένεια μου..

Επίσης, γνώμονας μου και μέντορας μου σε αυτό το υπέροχο ταξίδι είναι για ακόμη μια φορά ο προπονητής μου Χρήστος Παπαχρήστος στον οποίο χρωστάω πολλά

και τρεις ακόμη άνθρωποι που η δουλειά τους είναι βαρύνουσας σημασίας για έμενα και τους ευχαριστώ πολύ...

Τέλος, για την ιστορία κατέκτησα την 5η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου Αθήνας σε χρόνο 2.27:00.

Εύχομαι σε όλους να είστε γεροί, δυνατοί και Υγιείς !!! Next station κύπελλο ανωμάλου δρόμου 20/11»