Παγκόσμια κατακραυγή για την αντιαθλητική συμπεριφορά του Γάλλου μαραθωνοδρόμου

 Runbeat Team   20:00 08-08-2021  

Παγκόσμια κατακραυγή για την αντιαθλητική συμπεριφορά του Γάλλου μαραθωνοδρόμου


Η κίνηση του Morhad Amdouni να ρίξει επίτηδες τα μπουκάλια στο 27ο χιλιόμετρο του μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς έδειξε έλλειψη σεβασμού και αθλητικού πνεύματος.

 

Ο Γάλλος προσπάθησε να «σαμποτάρει» τους αντιπάλους του, χωρίς να τους αφήνει να πάρουν νερό, ενώ ο ίδιος πήρε το τελευταίο για τον εαυτό του. Ο Amdouni δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram λίγες ώρες μετά τον τερματισμό του, στο οποίο κάνει λόγο για «υπερπροσπάθεια», ενώ μιλάει και για τον αγώνα και τους συναθλητές του και οι χρήστες της πλατφόρμας έσπευσαν να γεμίσουν την ανάρτησή του με αρνητικά σχόλια για την άσχημή του συμπεριφορά.

Οι αναρτήσεις του -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- έχουν λιγότερα από 100 σχόλια, ενώ η συγκεκριμένη δημοσίευση λίγο μετά τον αγώνα έχει ξεπεράσει μέσα σε λίγες ώρες τα 2.800 σχόλια, τα οποία είναι ως επί το πλείστων αρνητικά. Μεταξύ άλλων, οι χρήστες του Instagram αναφέρουν: «Και το βραβείο αθλητικής συμπεριφοράς και fair play πηγαίνει στον:…», «Έχεις ντροπιάσει την χώρα σου», «Θα έπρεπε να αποκλειστείς», «Τι ντροπή για το Ολυμπιακό κίνημα», «Κλέβεις για να βγεις 17ος, θα έπρεπε να είσαι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ», «Ντροπή».

Με μία γρήγορη «βόλτα» στον λογαριασμό του Γάλλου μπορούμε να δούμε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνησή του, δυσαρεστώντας πολλούς λάτρεις του αθλητισμού και όχι μόνο.