Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022: Στην 5η θέση η Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ (Vid)

 Runbeat Team   6:01 18-07-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2022: Στην 5η θέση η Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ (Vid)


Δεν κατάφερε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Όρεγκον, με την ίδια πρωταθλήτρια να περνάει το 4,70μ., ωστόσο έμεινε στην 5η θέση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στον τελικό του επί κοντώ με ένα καθαρό άλμα στα 4,45 μ, ενώ κατάφερε να περάσει με την πρώτη τα 4,60μ.

 

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια δυσκολεύτηκε στα 4,70μ., τα οποία πέρασε με την τρίτη προσπάθεια, ενώ μετά το ένα άκυρο στο 4,80μ., συνέχισε στα 4,85μ. ύψος το οποίο όμως δεν κατάφερε να περάσει, μένοντας στην 5η θέση.

Η ολυμπιονίκης του Τόκιο, Κέιτ Ναζότ αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην καριέρα της με άλμα στα 4,85 μ., σε μια χρονιά, όπου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Η Σάντι Μόρις δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο για τρίτη διαδοχική διοργάνωση ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 4,85 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες ξεπέρασαν τις φετινές τους επιδόσεις και σημείωσαν την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Την έκπληξη έκανε η Νίνα Κένεντι (Αυστραλία), που ξεπέρασε τα 4,80 μ. πέτυχε φετινό ρεκόρ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο της στη διοργάνωση. Μία θέση πάνω από την Στεφανίδη ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Τίνα Σούτϊ με 4,70 μ. ωστόσο καλύτερες προσπάθειες από την Ελληνίδα.